Jusuf Nurkić donira 100 tona hrane ugroženim u BiH i Hrvatskoj

Nurkić je poznat kao veliki humanitarac (Foto:Facebook)
Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić donirat će 100 tona hrane ugroženim u BiH i Hrvatskoj, potvrdila je humanitarna organizacija Pomozi.ba.

Nakon što je u jeku pandemije prošle godine donirao 120 tona prehrambenih artikala, košarkaš Portland Trail Blazersa po ko zna koji put pokazao je velikodušnost i uzeo je učešće u humanitarnoj akciji.

Pored toga, Jusuf je u protekloj godini donirao maske u vrijednosti na desetine hiljada dolara, a jednoj porodici kupio je kuću. To je samo dio humanitranih projekta koje su realizovane posredstvom Pomozi.ba, na čije insistiranje su i objavljeni detalji ovih akcija, a Nurkić i mimo očiju javnosti konstantno pomaže najugroženije.

Na 1. Mart izlazimo sa informacijom da će naš Jusuf Nurkić donirati ovaj put 100 tona hrane, a podsjećamo da je "Nurk" u…

Objavljuje Pomozi.baPonedjeljak, 1. ožujka 2021.

“Kada nije u Americi, Jusuf boravi na dvije adrese, jednoj u Bosni i drugoj u Hrvatskoj, te mu je želja bila da ovaj put pored ljudi u BiH pomogne i socijalno ugrožene ljude na području Republike Hrvatske, a mi ćemo se potruditi da hrana stigne do onih kojima je najpotrebnija”, saopćeno je iz Pomozi.ba.
Nurkić je nedavno, tokom boravka u Zagrebu, na ličnu inicijativu i u dogovoru s Zoranom Barčotom, dječijim hirurgom i voditeljem OHBP-a donirao novu opremu za rad Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Klinike za dječje bolesti Zagreb u vrijednosti od malo više od 40.000 dolara, odnosno oko 65.000 KM.

Nurkić se trenutno oporavlja od loma zgloba lijeve ruke, ali počeo je s individualnim treninzima i uskoro bi ga trebali ponovo gledati na parketu.

Klix.ba

Back to top button