Admira Mia Kalabić zbog kokarde ostaje bez angažmana na Filozofskom fakultetu u Tuzli

Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo je proceduru za raskid saradnje sa Admirom (Mijom) Kalabić zbog fotografije na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i sa kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda.

Ovu vijest potvrdio nam je i profesor Filozofskog fakulteta Mirza Mehmedović.

– Već je pokrenuta procedura za raskid saradnje. Na ovaj način je Filozofski fakultet pokazao da je adekvatno odgovorio na ovakvo ponašanje. Lično podržavam svaki oblik sankcija protiv ovakvih osoba, odnosno onih koji negiraju ustavni poredak BiH. To se posebno odnosi na nastavnike, koji bi, zbog posla koji obavljaju, trebali biti uzori u svom ponašanju svim ostalima i koji bi trebali promovisati istinske vrijednosti, kazao je za Oslobođenje Mirza Mehmedović.

Inače, Admira Kalabić, kako smo saznali, nije uposlenica Filozofskog fakulteta u Tuzli. Ona je na ovom fakultetu angažovana kao asistentica na Odsjeku za njemački jezik, ali po osnovu ugovora o djelu.

Kontaktirali smo i glavnu akterku ove priče, Admiru Kalabić. Namjeravali smo je pitati zašto se uopće slikala sa kokardom na glavi, da li to znači da podržava zločinačku ideologiju, čiji su sljedbenici, među mmnogim zločinima koje su počinili, izvršili i masakr na Tuzlanskoj kapiji… Međutim, Kalabić je samo rekla da ne želi davati bilo kakve izjave.

Oslobodjenje.ba

Back to top button