Brajović o Rezoluciji: Tema o kojoj mi nemamo nikakve dileme

Političku situaciju u Crnoj Gori, usljed rasprave o Rezoluciji o Srebrenici, za Dan uživo je komentirao Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata. S njim je razgovarala Adisa Imamović.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

“To je tema o kojoj mi nemamo nikakve dileme, barem do 30. augusta prošle godine. Crna Gora je zemlja i njena Skupština je među prvima podržala Deklaraciju o Srebrenici.

“Neosporno za nas socijaldemokrate je da je bio genocid. Ja sam bio na obilježavanju 20. godišnjice tog monstruoznog zločina. Dok tamo ne budete, ne možete da sagledate prave razmjere tog zločina. Nema nikakve dileme da li građanska, sekularna Crna Gora treba da osudi genocid koji se desio u Srebrenici”, kazao je i dodao:

“Ja bih volio da Parlament Crne Gore izglasa tu Deklaraciju. To bi bilo u tradiciji naše države, mi smo zemlja na putu EU integracija, ne možemo biti neko ko relativizira presude iz Haga”.

Kaže da nema razloga da pohvali rad trenutne Vlade.

“Od parlamentarnih izbora je prošlo devet mjeseci, ja nemam za šta da se uhvatim da bih pohvalio rad Vlade., Mi nemamo budžet, sada protiče već peti mjesec. Zato ne možemo imati javne nabavke, imamo velike probleme zbog toga. Funkcionisanje policije, vojske. Mi smo za razriješenje ministra Leposavića, zaslužio je”.

“Crna Gora je do 30. augusta prošle godine bila na neki način uzor i primjer za način na koji se treba funkcionisati ako se želi biti članicom NATO-a, na putu EU. Transparenti “Lešinara” govore sve osim o želji za pomirenjem u regionu”, poručio je Brajović.

N1 televizije

Back to top button