Rok prijave za “Marš mira’” 1. juli za grupe, pojedinci do dana polaska

‘Marš mira’ je memorijalna manifestacija koja se održava svake godine u julu, u povodu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima ‘Sigurne zone Ujedinjenih nacija’ u Srebrenici iz jula 1995. godine.

U okviru obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica biće organizovan 17. po redu “Marš mira”, a u toku su prijave za učešće organizovanih grupa/pojedinaca. Rok za prijavu na ovogodišnji “Marš mira” je 01. juli 2021. godine za organizovane grupe, a za pojedince do dana polaska. Prijave organizovanih grupa za učešće na “Maršu mira 2021.” mogu se izvršiti slanjem podataka na e-mail marsmira@gmail.com ili putem web stranice https://www.marsmira.net/bs/, kao i FB stranice Marša Mira https://www.facebook.com/mars.mira najkasnije do 01.07.2021. godine, dok se prijave za pojedince primaju do dana polaska kolone.Iskreno se zahvaljujemo svim organizovanim grupama i pojedincima koji su učestvovali u prethodnom periodu u “Maršu mira”.

2Sve aktivnosti Organizacionog odbora za obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica će biti održane u skladu sa epidemiološkim mjerama, koje budu propisane od strane nadležnih institucija.Imajući u vidu naprijed navedeno, molimo sve prijavljene učesnike za “Marš mira” 2021. godine da budu spremni na, eventualne redukcije i smanjenivanje broja učesnika, ukoliko to bude potrebno.” piše na zvaničnoj stranici Marš mira.

Portal ntv.ba

Back to top button