Burno u Našoj stranci, ostavku podnio Peđa Kojović, ali i Irma Baralija

Foto: I. Š./Klix.ba
Vrh Naše stranke protresa velika kriza koja je kulminirala ostavkama predsjednika Predraga Kojovića, kao i potpredsjednice Irme Baralije.

Kako saznaje portal Klix.ba, prvo je ostavku podnijela Irma Baralija, zbog načina na koji je predsjednik Kojović tretirao njenu šalu na račun sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić.
Nakon ostavke Baralije, koja je direktno prozvala Kojovića, ostavku je podnio i predsjednik Naše stranke. On je svoju ostavku dodatno argumentirao zdravstvenim razlozima.

Kriza na vrhu Naše stranke mogla bi donijeti održavanje vanrednog kongresa.

Prije dva dana predsjednik Naše stranke Predrag Kojović javno se izvinio kolegama u SDP-u nakon što je Irma Baralija podigla prašinu komentarom fotografije gradonačelnika Sarajeva i Banje Luke Benjamine Karić i Draška Stanivukovića.

Sve je počelo od šale Irme Baralije, koja je prokomentarisala fotografije Benjamine Karić u posjeti Mostaru, na kojoj se nalazi s gradonačelnikom Kordićem, i s gradonačelnikom Banje Luke. Baralija je napisala kako joj je malo nezgodno sada kad pogleda slike iz posjete. U komentaru ispod fotografije Baralija je navela poređenje kako je Benjaminina fotografija sa Stanivukovićem kao fotografija s vjenčanja, dok je pak njena fotografija s Kordićem kao ona nakon dvoje djece.
Baralija je zbog statusa doživjela niz kritika na društvenim mrežama, posebno od političara SDP-a.

Klix.ba

Back to top button