VELIKI ZALOG ZA BUDUĆNOST REPREZENTACIJE BiH: Mladi stoper debitovao za Lozanu i postigao pogodak protiv najtrofenijeg švicarskog kluba

Mladi fudbaler švicarske Lozane, Anel Husić , potpisao je nedavno prvi ugovor sa Lozanom ( Švicarska ).

Anel Husić je rođen 01. marta 2001. godine u Yverdonu. Nakon mnogo nastupa u gradskom Yverdonu, prije nekoliko sezona kao dječak stigao je na olimpijski stadion u Lozani. Do sada je nastupao za omladinski tim Lozane , a od ove sezone potpisao je prvi profesionalni ugovor s Lozanom, nastupa na poziciji centralnog defanzivca.

“Ovo mi je treća sezona u Lozani. Dosta sam napredovao u ove tri godine, ovaj ugovor je rezultat mog rada. Zahvalio bih se svim mojim trenerima koji su jednako zaslužni za moj uspjeh. Sretan sam zbog toga, sada imam još veću motivaciju za napredak”, kazao je Husić.

Husić je večeras debitovao u trećem kolu švicarskog prvenstva protiv najtrofejnijeg švicarskog kluba Grashopersa, iako negativnim rezultatom po njegov klub odigrao fenomenalan meč te uspio zatresti mrežu u 73.minuti utakmice.

Anel ima 20.godina, njegovi roditelji su porijeklom iz Istočne Bosne, tj.podrinja, želja mu je naravno kao i svakom mladom fudbaleru dres reprezentacije Bosne i Hercegovine i nada se da će ostvariti svoje snove. Lozana je stabilan prvoligaš i odlična prilika za mlade fudbalere, a Anelu želimo svu sreću u nastavku njegove fudbalske karijere. Velika je stvar za 20-otogodišnjeg mladića da na prvom zvaničnom meču za klub postigne pogodak i to kao fudbaler koji igra u zadnjoj liniji odbrane.

Autor: Mehmedović Muradif

Back to top button