NEKI NOVI PJANIĆ: AMAR JUSUPOVIĆ bh. fudbalski talenat iz Švicarske konačno u dresu mlade bh.reprezentacije

Švicarska je još jedna zemlja u nizu koja daje najveći broj mladih fudbalera i talentovane djece koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Lulić, pa braća Hajrović su fudbaleri koji su svoju karijeru započeli u ovoj zemlji, a kasnije zaigrali na Evropskoj sceni.

Amar Jusupović je još jedan mladi fudbaler koji su svoju karijeru gradi u ovoj zemlji, a također je porijeklom sa naših prostora, tačnije otac iz Drinjače kod Zvornika, a majka iz Pobuđa ( Konjević Polje). Rođen je 4. Maja 2005. godine u Yverdonu.

Prve fudbalske korake napravio je u Yverdon-Sport kao sedmogodišnjak. Nakon toga ne tako davno, prelazi u Lozanu, klub koji se takmiči u najvećem švicarskom rangu, Amar je trenutno član omladinske ekipe, ali je izvanredan talenat što govori i podatak da je konačno dobio poziv u mladu U-17 reprezentaciju, koji vodi iskusni stručnjak Nermin Šabić.

Amar može da igra na svim pozicijama u veznom redu, ali mu najviše odgovara pozicija centralnog veznjaka.

Ammarovi treneri su puni hvale za ovog mladog igrača. Kažu, da već sada igra zrelo i kvalitetno, a posebno ima osjećaj za postizanje gola. No, ovaj skromni mladić kaže da samo želi da trenira i da još ne razmišlja o blistavoj karijeri. Kako kaže, prvo rad i samo rad, a tek onda bi trebali doći uspjesi.

Bez rada talenat propada, nadamo se da će nogometni stručnjaci baciti oko na ovog perspektivnog igrača, te da će karijeru nastaviti u nekom od najjačih evropih klubova.

Svakako mu je ovaj poziv u bh.reprezentaciju satisfakcija za dalje, sada ima priliku da svoje nogometno znanje pokaže i u prijateljskoj utakmice svoje voljene reprezentacije protiv Azerbejdžana. Napominjemo da Amar ima tek 16.godina i da je pred njim veoma blistava karijera.

Na kraju recimo, da mladi Jusupović ima veliku podršku od svoje porodice, oca Nurdina, majke Dževade, te ostalih.

Amar je jedan divan primjer kako se radom, trudom i urođenim talentom može dostići to svog sna, a on je samo jedan: reprezentacija BiH.

Autor teksta: Mehmedović Muradif

Back to top button