Juventus ruši nove rekorde i dovodi još jednog igrača od 90 miliona

Kako navode engleski i talijanski mediji, Juventus već sada priprema novu astronomsku ponudu za Alexisa Sancheza kojeg pod bilo kojim uslovima želi dovesti u Juventus.

Prema saznanjima kolega s Apenina i Otoka, Uprava kluba torinske ekipe na ljeto neće žaliti novac kako bi Čileanca doveli u svoje redove, a nakon što je Arsenal nezvanično odbio 60 miliona eura, Juventus će svoju ponudu povećati na 90 miliona.

Ofanzivac Topnika još uvijek nije produžio ugovor s londonskim klubom te je njegova sudbina nepoznata, a navodno bi ovakva ponuda Juventusa od 90 miliona zadovoljila apetite Arsena Wengera koji bi u tom slučaju prodao Alexisa Sancheza.

On je u ovoj sezoni daleko najbolji igrač Arsenala, te koliko je to moguće, svojim golovima pokušava spasiti još jednu sezonu bez osvojene titule prvaka Engleske, a u takvoj atmosferi, njegova želja za trofejima i titulama prvaka jedan je od glavnih motiva zašto bi se čak i za manju platu odlučio za prelazak u Juventus.

Ove informacije još uvijek nisu zvanične, ali svakako da bi navijači Stare dame bili prezadovoljni ukoliko bi Klub osigurao potpis Sancheza, a cijena od 90 miliona eura navodno neće predstavljati problem, baš kao i u slučaju Gonzala Higuaina.

Back to top button