Kinder pingui sa kokosom

 

Potrebni sastojci:
Za biskvit

3 jaja
90 g šećera
75 g brašna
40 g kakaa
Krema od čokolade
100 ml mleka
50 g šećera u prahu
25 g kakaa
1 listić želatina
1 kašičica ruma (nije neophodno)
Krema od mleka sa kokosom
165 g maskarpone sira
90 g slatkog kondenzovanog mleka
50 g kokosa
Glazura
250 g tamne čokolade
20 g kokosa

Uključite rernu da se greje na 180C, a u posudi za mućenje mikserom mutite šećer i jaja dok ne postanu penasta, dodajte prosejano brašno i kakao, lagano umešajte da se sve sjedini pa smesu sipajte u manji četvrtasti kalup i pecite 15-20 minuta. Pečen i ohlađen biskvit presecite na dva jednaka dela da dobijete dve tanje trake biskvita.

Dok se biskvit peče pripremite kremu od čokolade. Listić želatina namočite u hladnoj vodi da omekša. Mleko sipajte u manju šerpicu, dodajte kakao, šećer u prahu i rum ako ga koristite, sve dobro promešajte i stavite na laganu vatru na šporetu i ostavite da se zagrejava 8-10 minuta, stalno mešajte. Smesu zatim sipajte u keramičku posudu, dodajte želatin koji ste ocedili od viška vode, promešajte da se istopi i ostavte da se sve prohladi.

Za kremu od mleka u posudi dobro izmešajte maskarpone i kondenzovano mleko, pa na kraju dodajte kokos.

Na tanjir za posluživanje stavite prvu koru, premažite je kremom od sira i kokosa, prekrijte drugom korom zatim sve premažite kremom od čokolade i stavite u frižider preko noći. Sutradan, rastopite 250 g čokolade na pari i ceo kolač prelijte glazurom u tankom sloju. Ukrasite sa malo kokosa.

www.makeupfitness.info

Back to top button