POLITIKA DODIK NEGIRAO IVANIĆEVE „ZASLUGE“: „On nije mogao dati saglasnost za reviziju, od toga ne bi trebalo praviti veliku politiku“


Milorad Dodik je ponovio da, ako neko želi da se vrati na početak priče o reviziji, može da vidi da je njegova prva izjava bila da je to besmisleno i da nema nikakve šanse za uspjeh

„Odbijanje revizije tužbe od Međunarodnog suda pravde u Hagu očekivano je, jer Sakib Softić nije imao legitimitet da zastupa Bosnu i Hercegovinu pred tim sudom“, ponovio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, piše Slobodna Bosna

Dodik je dodao da takav ishod nije ni dolazio u pitanje, ali da je „problem nastao kada je neko pokušao da nezakonito predstavlja BiH u tom procesu“.

Predsjednik RS je naveo da i dalje važe zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, jer se oni nisu odnosili na to kako će postupiti Sud u Hagu, nego „na zloupotrebu položaja i ovlaštenja i lažno predstavljanje“.

“Očigledno da je to sve bilo jasno i ranije, sada znamo da su i neki znali da revizija nema šansu, jer Sakib Softić nije bio identifikovan kao predstavnik BiH. Neko je odlučio da igra ovu igru, a očigledno je da su to oni koji na zajedničkom nivou BiH čine vlast. Oni su se hvalili svojim dobrim odnosima i saradnjom a sada vidimo da je svako pokušao da iz toga izvuče neki maksimum”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ako neko želi da se vrati na početak priče o reviziji, može da vidi da je njegova prva izjava bila da je to besmisleno i da nema nikakve šanse za uspjeh.

“Ta revizija i nije bila tema. Tema je bila kako je neko mogao da se identifikuje kao predstavnik BiH, bez stava zajedničkih organa BiH. Sve ostalo su drugi uradili kao što treba. Mladen Ivanić je učinio ono što je bilo sasvim normalno, nije mogao dati svoju saglasnost. Od toga ne bi trebalo da se prave neke velike politike”, kazao je Dodik.

Haber.ba

Back to top button