Vučić: BiH i Srbija imale identične prijedloge pred predstavnicima EU, to je vrlo važno(VIDEO)

Vučić: BiH i Srbija imale identične prijedloge pred predstavnicima EU, to je vrlo važno(VIDEO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanak premijera dao je izjavu novinarima.

– Imali smo odlične razgovore, uvijek je dobro kada se razgovara. Posebno sam obratio pažnju da su Srbija i BiH imale neke potpuno identične prijedloge pred predstavnicima EU, što je za nas veoma važno. O oko mogućnosti formiranja jedinsvenog, zajedničkog tržišta i oko zajednilčkih infrastrukturnih projekata. Djelovalo je kao da samo se usaglasili iako nismo. Napravili smo jedan korak naprijedi. O prošlosti nismo pričali i to govori kako razmišljamo – rekao je Vučić.

Na pitanje novinara jesu li razgovorali i problemima, Vučić je rekao da jesu jer ne želi da ih preskače i da zabija glavu kao noj u zemlju.

Novinari su ga pitali i o sinoćnoj večeri, na kojoj je navodi došlo do verbalnog sukoba s premijerom Kosova Isom Mustafom.

– Ja sam njemu (Isi Mustafi) samo rekao: ‘Jesi to sam smislio ili ti je neko pomogao?’, misleći na imovinu za Srbiju. To sam rekao i danas. Rekao sam i za još pet stvari, ali nije fer, on nije ovdje i ne može odgovoriti. Nije bilo incidenata – rekao je Vučić kratko novinarima u Sarajevu.

(Video: Ema Maslo)

avaz.ba

Back to top button