USPAVANA LJEPOTICA: Ova djevojka zbog JEZIVE bolesti spava 6 mjeseci, stalno je umorna i dala bi sve da ima NORMALAN život

 

 

Znamo da bajke nisu stvarne, ali Bet Gudijer mogla bi da bude “uspavana lepotica” 21. veka

Ovoj devojci je dijagnostifikovan poremećaj spavanja ili ti Klein-Levin sindrom (KLS), zbog čega je prespavala 75 odsto vremena u poslednjih pet godina. Ovo stanje je poznato i kao sindrom “uspavane lepotice”, ali život ove 22-godišmke devojke nije bajka jer joj bolest oduzima mladost.

Bet je zaspala u novembru i nije bila budna kako treba šest meseci, piše “Daily Mail“. Spavala je 22 sata dnevno i samo se povremeno budila kako bi nešto pojela, popila i otišla do kupatila.

Vreme uglavnom provodi u kreveti i u pidžami. Kuću napušta samo kad ide kod doktora, ali i tada je u kolicima, jer je preumorna da bi hodala.

“Mogla bi da se probudi već sutra. Istog trenutka bi počela trka s vremenom da nadoknadi sve propušteno. Išla bi da se vidi sa prijateljima i sredi kosu. Nitko ne zna kada bi opet mogla da zaspi”, kaže njena majka Dženi.

U svetu je zabeleženo 1.000 ovakvih slučajeva. Malo se zna o tome šta izaziva poremećaj spavanja i da li ga je moguće izlečiti. Uglavnom pogađa tinejdžere. Prvi simptomi počinju da se javljaju sa 16, a bolest može da traje 10 i više godina, uništavajući mladima život.

haber.ba

Back to top button