Četvrtfinale: Barcelona na teškom gostovanju u Torinu, Borussia dočekuje Monaco

 

Juventus – Barcelona (Stadion Juventusa, 20:45)

Ovo će biti osmi međusobni dvoboj Juventusa i Barcelone. Barca je slavila tri puta, dok su po dva susreta završena neriješenim rezultatom i pobjedom Juventusa.

“Moramo odigrati odlično u obje utakmice kako bismo se plasirali u polufinale. Za to će nam trebati i doza sreće. Barca je izgubila u prvenstvu posljednji meč, ali u ovakvim utakmicama oni ne kiksaju na taj način. Moramo iskoristiti svaku, pa i najmanju priliku koju nam oni ponude. Ne smijemo igrati na 0:0 jer je nemoguće nadati se u oba kola tom rezultatu i prolasku na penale”, rekao je trener Stare dame Massimiliano Allegri.

“Juventus je velika ekipa i oni kao i mi smo sigurni u prolazak dalje. Ne moram motivirati igrače za ovu utakmicu, svi znaju šta ona znači. Pokušat ćemo slaviti. Sergio Busquets je naš ključni igrač, samo mu pogledajte statistiku. Ipak, morat ćemo naći pravu zamjenu za njega”, rekao je trener Barce Luis Enrique.

Mogući sastavi:

Juventus: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Pjanić, Khedira, Cuadrado, Dybala, Mandžukić, Higuain.

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Rakitić, Mascherano, Iniesta, Messi, Luis Suarez, Neymar.

Borussia Dortmund – Monaco (Signal Iduna Park, 20:45)

Ovo će biti prvi dvoboj ove dvije ekipe od kojih možemo očekivati napadački nogomet s mnogo pogodaka.

“Zasluženo smo poraženi od Bayerna za vikend i tražim od igrača da taj poraz izbrišu iz memorije. Monaco je ekipa sa nevjerovatnim individualnim talentom, veoma su kompaktni i fizički izuzetno jaki. Imaju odličnog trenera koji preferira čudan stil igre. Ovo će biti 50-50 utakmica, ali je momentum na njihovoj strani. Mi smo ipak spremni za taj izazov i nadamo se da ćemo slaviti”, rekao je trener Dortmunda Thomas Tuchel.

“Dortmundova prednost je veće iskustvo i širina ekipe. Moramo igrati savršeno u odbrani. Ne sjećam se da je ijedna ekipa prošla od trećeg kola kvalifikacija do četvrtfinala, a nama je to pošlo za rukom. Odigrali smo mnogo utakmica i igramo svaka tri dana i to se osjeti”, kaže trener Monaca Leonardo Jardim koji neće moći računati na standardnih igrača Bakayoka i Sidibea.

Vjerovatni sastavi:

Borussia Dortmund: Bürki, Pisczcek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer, Weigl, Dembele, Kagawa, Pulišić, Guerreiro, Aubameyang.

Monaco: Subašić, Fabinho, Raggi, Glik, Mendy, Moutinho, Bernardo Silva, Lemar, Mbappe, Falcao, Germain.

klix.ba
Back to top button