VIDEO TRESE BALKAN – ARKANOV KOMANDANT UBIJEN 7 DANA NAKON ŠTO JE OVO IZJAVIO O IZETU NANIĆU I 5 KORPUSU ARMIJE RBIH

 

505. bužimska brigada, to je nešto nevjerovatno. O tim ljudima, koliko god oni bili neprijatelji, ja sam uvijek govorio riječi hvale. Jer, oni su stvarno mnogo, ali mnogo hrabri.

Ovako je o 505. bužimskoj brigadi Armije RBiH govorio Rade Rakonjac, nekadašnji tjelohranitelj zločinca Željka Ražnatovića Arkana, tokom svog gostovanja u emisiji „Goli život“ srbijanskog novinara Milomira Marića, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Rakonjac (51) ubijen je u kafiću “Mariki” u Zvečanskoj ulici u Beogradu početkom aprila ove godine, nakon što su nepoznate osobe na njega otvorile paljbu iz vatrenog oružja. Osim ubijenog Arkana, Rakonjac je bio blizak i drugim srbijanskim mafijašima, poput vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

 Rakonjac je u svom posljednjem intervjuu ispričao kako su pripadnici 5. korpusa Armije RBiH, a naročito pripadnici 505. bužimske brigade bili nevjerovatno hrabri ratnici a njihov komandant Izet Nanić veliki profesionalac, koji je poštovao vojna pravila i standarde.

– Bilo nas je 38 u jedinici, ali smo za mjesec dana prepolovljeni. To je bila katastrofa. Dvojica su poginula. Sedamnaest ili osamnaest ljudi je ranjeno. Taj 5. korpus, naročito ta neka 505. bužimska brigada – pa to su strašni borci – opisao je Rakonjac.

Njih je vodio vaš prijatelj iz opsade Vukovara, Izet Nanić? – pitao je Rakonjca novinar Marić.

–  Pa nije on moj prijatelj – objasnio je Rakonjac.

–  Koliko sam ja čuo, on je bio aktivni oficir JNA. I, borio se u Vukovaru na strani Jugoslavije. Kada je krenuo rat u Bosni i Hercegovini, Nanić se pozdravio sa svojim kolegama i rekao: „Rat je kod mene i ja idem da se borim za svoj narod“ – ispričao je.

Policija još nije otkrila ubice Rakonjca, a na ovom slučaju intenzivno sarađuju policije tri zemlje Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine:

prenosi NAP.

Back to top button