DVOJE DJECE U MEHIĆIMA KOD KONJEVIĆ POLJA ŽIVE U DRVENOJ KOLIBI

Četveročlanoj porodici iz Mehića kod Konjević Polja potrebna je hrana i higijenske potrepštine.

Otac Esad Mehić (28) ne uspjeva da prehrani suprugu i dvije maloljetne djevojčice. Moli sve dobre ljude da mu pomognu. Kaže da prihvata bilo kakav posao, ili bilo koju vrstu pomoći, piše Patria.

Mehići su se u Konjević Polje vratili prije nekoliko godina, nakon što su vrijeme nakon rata u Bosni i Hercegovini proveli u blizini Sarajeva. Želja im je bila da na imanju žive od svog rada. Ali, za sada im to ne uspjeva. Ova četveročlana porodica danas živi u drvenoj kući, u kojoj nema struje. Esad Mehić tokom sezone radi teške fizičke poslove, ali posla u Konjević Polju nema dovoljno. Istočna Bosna jedan je od siromašnijih dijelova Bosne. Do sada su Mehići živjeli od pomoći dobrih ljudi i humanitarnih organizacija. Osim Mehića u selu u kojem žive ima još samo četiri ili pet porodica. Mehići uspjevaju zasijati nešto povrća, ali to nije dovoljno za njihovu djecu. Mlađa djevojčica ima dva mjeseca, a starija dvije godine. – Supruga i ja možemo jesti bilo šta, ali teško nalazim hranu za djecu. To me najviše brine. Naročito je teško zimi  – kaže Mehić u razgovoru za agenciju Patria.

– Naročito mi je teško doći do mlijeka. Volio bih da imam jednu kravu, ili koze koje bi nam davale mlijeko – dodaje Mehić. Svi koji žele pomoć Esadu Mehiću i njegovoj porodici mogu se javiti na broj telefona 062 798 102. Pomoć možete uplatiti i na Udruženje građana “Svjetlo”, adresa: Ilidža, Plandišta br. 2 sa naznakom  za porodicu Esada Mehića.

UNION BANKA DD Sarajevo

Račun: 1020500000066540

IBAN: BA391020500000066540 Swift:

UBKSBA22

Izvor :zasrebrenicu.ba

Back to top button