Željka voli audi od 200.000 maraka: Vlada RS-a se počastila novim limuzinama

Uprkos brojnim finansijskim problemima, premijerka i pojedini ministri u Vladi Republike Srpske (RS) odlučili su se počastiti novim službenim automobilima.

Vozila dobili i članovi osiguranja  FOTO: ILUSTRACIJA

Vozila dobili i članovi osiguranja FOTO: ILUSTRACIJA

Željka Cvijanović počastila se novom limuzinom Audi A8 – cijena 200.000 maraka, piše BNTV.

Novim službenim automobilom Vlada je počastila i pratioce iz premijerkinog ličnog osiguranja. Novi passat – 70.000 KM. Ove informacije pojavile su se u javnosti, a iz Vlade na sve to još nema odgovora.

Ministar trgovine i turizma RS-a Predrag Gluhaković poznat je po tome što izbjegava odgovore na novinarska pitanja, ali zato ne bježi od luksuza. Ministarstvo planira za novi automobil potrošiti 114.000 maraka. Trenutno raspolažu sa četiri, ali ministar tvrdi da je nabavka novog vozila neophodna jer su postojeća stara.

Početkom februara i Ministarstvo finansija RS-a „ponovilo“ se sa tri nova službena automobila marke peugeot. Cijena jednog vozila sa kompletnom opremom dostiže cijenu i do 70.000 KM.

Opća besparica i ekonomska kriza po svemu sudeći ne dotiče one koji sjede na Trgu Republike. Nabavka luksuznih vozila ’’prikrivena’’ je u stavci ’’Izdaci za nabavku postrojenja i opreme’’ u okviru budžeta za ovu godinu.

Revizori godinama upozoravaju na brojne nepravilnosti pri korištenu službenih vozila. Utvrdili su da je broj automobila kojima raspolaže Vlada veći nego što bi trebao biti. Vozni park Vlade RS-a ima najmodernije automobile. Samo sedam ministarstava raspolaže sa čak 95 vozila.

faktor.ba