Izetbegović najavio sankcije zbog Srebrenice i akciza

Izetbegović najavio sankcije zbog Srebrenice i akciza
U stranačkoj centrali u Sarajevu u toku je nastavak sjednice Predsjedništva SDA koja je prekinuta 29. marta. Predsjedništvo SDA trebalo bi se očitovati o izvještaju Komisije SDA o incidentu u Srebrenici kada je napadnut zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

SDA će se izjasniti i o aktuelnim političkim dešavanjima poput neusvajanja seta zakona kojim je predviđeno povećanje akciza u BiH, kojeg nisu podržala četiti zastupnika iz SDA.

Uoči sjednice predsjednik SDA  Bakir Izetbegović i zamjenik predsjednika Adil Osmanović u izjavi medijima su kazali kako danas treba očekivati sankcije za Srebrenicu i neglasanje za akcize, no nisu naveli za koga i kakve bi sankcije mogle biti.

“Sankcije će biti izrečene naročito za Srebrenicu. Slično će se desiti i s neusvajanjem seta zakona o akcizma jer je to je dio Reformske agende i ranije je usvojeno u stranci i u Parlamentu BiH. Sankcije će snositi oni koji su postupili kako su postupili”, kazao je Izetbegović.

izetbegovic-2017-1

“Da li će Predsjedništvo SDA biti u kapacitetu da donese jedinu moguću odluku, a to je isključenje Hamdije Fejzića iz stranke, vidjet ćemo. Ukoliko to ne donese onda će pokazati da nema kapacitet da se obračuna sa očiglednim problemima u SDA”, kazao je Osmanović.

adil-osmanovic-2017

Na pitanje o mogućem isključenju zastupnika Senada Šepića i Salke Sokolovića, Osmanović je odgovorio da ne može ništa prejudicirati te da će se to pitanje otvoriti na sjednici Predsjedništva SDA.

vijesti.ba

Back to top button