Razriješeno Povjereništvo SDA za Srebrenicu, novi predsjednik Ramiz Salkić

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Stranke demokratke akcije (SDA), posvećenoj isključivo odnosima unutar stranke kako je novinarima izjavio predsjednik Bakir Izetbegović…

razriješen je raniji saziv Povjereništva SDA za Srebrenicu.

Predsjednik novog povjereništva bit će Ramiz Salkić. Do naredne sjednice Predsjedništva, on bi trebao da predloži ostale članove, rekao je Izetbegović.

– Uputit ćemo inicijativu Glavnom odboru da Hamdiju Fejzića smijeni s pozicije potpredsjednika Glavnog odbora SDA. Nakon okončanja postupka utvrđivanja odgovornosti za napad na zamjenika predsjednika SDA Adila Osmanovića, razmotrit ćemo i druge mogućnosti – Izetbegovićeve su riječi, prenosi Fena.

Rekao je također da nema ništa od spekulacija o navodnim ucjenama stranačkom rukovodstvu od člana Predsjedništva stranke Mirsada Kukića.

Današnja sjednica Predsjedništva SDA karakteristična je po odluci o isključenju iz SDA Senada Šepića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i javnom ukoru stranke trojici članova također državnih poslanika Salki Sokoloviću, Šemsudinu Mehmedoviću i Sadiku Ahmetoviću.

oslobodjenje

Back to top button