PRIJATELJ LJUBE ZEMUNCA UBIJEN U MASAKRU KOD ŠIBENIKA: Likvidiran telohranitelj kralja ZG podzemlja!

 

U današnjem krvavom obračunu u Brodarici kod Šibenika ubijen je bračni par i bivši telohranitelj “kralja zagrebačkog podzemlja”. Potera za ubicom i dalje traje a policija je blokirala ceo grad i okolinu.

Danas posle podne su tri osobe pronađene mrtve, dve u porodičnoj kući i jedna u automobilu, objavila je šibenska policija, koja je blokirala celo šire područje Šibenika.

U kući su pronađeni mrtvi muškarac i žena, a nedaleko od te kuće u privatnom automobilu još jedan mušakarac.

Prema prvim informacijama, likvidirani su Hakija Keranović (70) i njegova supruga Milka, dok je u automobilu ispred njihove kuće pronađeno beživotno telo Ivana Bajića Pajde, bivšeg telohranitelja Zlatka Bagarića, “nekrunisanog kralja zagrebačkog podzemlja”, pišu hrvatski mediji.

Kao mogući motiv spominje se navodno pozamašno novčano dugovanje mlađeg sina Keranović Borisu Luketi, ali i Bajiću, inače ocu dvojice problematičnih kik boksera.

Prema pisanju tamošnjih medija, nešto pre 16 sati u kući su bili supružnici sa sinom Kemalom koji se skoro vratio iz Nemačke gde već neko vreme živi i radi.

Bračni par je ubijen u kući, ali je Kemal uspio da odjuri u nepoznatom pravcu.

Ubijeni supružnici su Luketu očekivali u kući, znali su da će doći po novac, ali šta se tačno dogodilo pa je došlo do pucnjave, nije jasno.

Šibenička policija saopštila je da Luketu povezuje sa ubistvima jer je, prema prikupljenim informacijama, viđen na mestu događaja.

U Brodarici od 16.35 sati vladaju šok, neverica i strah, pišu lokalni mediji.

Zbog uviđaja je zatvorena ulica gde se nalazi veliki broj policajaca, a meštani kažu da takav prizor nije viđen u ovom mestu.

Kako prenose lokalni mediji, po kompletnoj Šibensko-kninskoj županiji raspoređeni su policajci s dugim cevima koji imaju naredbu da pod svaku cenu uhvate osumnjičenog.

Ko je ubijeni Ivan Bajić Pajda

Ivan Bajić Pajdo (61), svojevremeno telohranitelj i vozač Zlatka Bagarića, ubijenog “kralja zagrebačkog podzemlja”

Često je punio stupce hrvatskih novina, a to su činili i njegovi sinovi, inače kik-bokseri koji su optuživani za silovanje devojke koju su iz noćnog provoda namamili u stan i batinama primorali na seks. Pošto nisu baš najbolje stajali u procesu njihov otac je odlučio da uzme stvar u svoje ruke i pretnjama natera silovanu devojku da promeni iskaz.

Što se pak tiče Bajića, on je poslednjih godina živeo u Žaboriću, gde se bavio turizmom, a bio je aktivan i u politici kao član HDZ-a. Ipak, zanimljivija od političke je njegova kriminalna karijera.

Bajić je svojevremeno bio svedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, gde je svedočio o poznanstvu sa  i Zlatkom Bagarićem, kojeg je upoznao 1971. u Nemačkoj, gde je imao restorane.

– Zlatko se družio s mnogima ljudima, pa i s Ljubom Zemuncem. U Nemačkoj sam ostao do 1985. kada sam se vratio u Hrvatsku gde sam otvorio farmu za uzgoj svinja.

Zlatko se u Hrvatsku vratio 1990. ili 1991. i tada me pozvao da radim za njega, da kontrolišem krupijee u njegovim kockarnicama “Tifani” i “Džoker”  Radio sam to oko godinu i po dana. Mi smo bili prijatelji, a njega i njegovu porodicu sam vozio na more – rekao je tada Bajić.

Bio sa Bagarićem kada je ubijen

One noći kada je Bagarić ubijen Bajić je prethodno s njim bio u restoranu Okrugljak, a rastali su se oko 22 sata.

Bagarić je ubijen nekoliko sati kasnije u jednom lokalu u Dubravi nakon što je satima zlostavljao braću Rodić. Bajić je s Bagarićem bio i kada je na Bagarića pucano u zagrebačkom hotelu Intercontinental, nakon čega mu je Bagarić kazao:

– Zahvali Bogu što smo živi.

Bajić je tada kazao i da mu je Bagarić tvrdio da je u toj pucnjavi u Internacionalu trebao biti ubijen. Svedočio  je da mu je Bagarić čak pokazivao i mesto gde je ubica trebalo da čeka i likvidira ga.

Ubica... Boris Luketa, Foto: MUP HrvatskeUbica… Boris Luketa, Foto: MUP Hrvatske

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Forenzičari nakon masakra u Bariču

 KURIR