Monstrum priznao: Adis Bećirspahić šakama ubio svoju kćerku Najru

Adis Bećirspahić iz sela Koritnik kod Breze koji je optužen da je 26. decembra prošle godine u porodičnoj kući ubio svoju desetomjesečnu kćerku Najru priznao je da je kriv za monstruozno krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Kuća u kojoj se dogodio strašni zločin FOTO: ARHIV

Kako je za Faktor potvrđeno iz Tužilaštva ZDK, nedavno je u zeničkom Sudu održano ročište na kojem se optuženi izjasnio o krivnji u odnosu na krivično djelo ubistvo koje mu se optužnicom stavlja na teret.

– Kriv sam – kazao je Bećirspahić pred Sudskim vijećem.

Stravično ubistvo desetomjesečne djevojčice dogodilo se u Adisovoj porodičnoj kući u mjestu Koritnik, u kojoj je živio sa nevjenčanom suprugom Nejlom Botić, majkom ubijenog djeteta.

Šakama u glavu

Kako se navodi u optužnici, Adis je djevojčicu čuvao kobne noći dok je njegova supruga radila u jednom kafiću u Brezi. Bio je izrevoltiran i ljut jer je vjerovao da ga ona vara i da se viđa s drugim muškarcima dok on mora čuvati kćerku za koju nije bio siguran da je njegova.

U jednom trenutku malena Najra je počela da plače i nije se smirivala, a Adis ju je, tako bespomoćnu i nezaštićenu, počeo udarati šakama, najprije u glavu, a potom i po cijelom tijelu i nije se zaustavljao, iako je bio svjestan da takvi udarci mogu usmrtiti dijete.

 

Usljed udaraca koje je zadobila, tijelo joj je bilo u potpunosti modro, ustanovljeno je prilikom pregleda. Velike krvne podlive, pokazala je obdukcija, izazvali su udarci koji su doveli do unutrašnjeg krvarenja u glavi djevojčice, te pritiska tkiva na vitalno važne moždane centre i razvoja otoka mozga, usljed čega je i nastupila smrt desetomjesečne bebe.

Pokrio dijete i otišao u kafić

Kada je shvatio da mu je kćerka mrtva, Adis ju je pokrio jorganom te se spremio i otišao u ugostiteljski objekat u kojem je radila njegova supruga. Sjedio je tu oko sat vremena, pio kafu i pušio te joj tek na njeno pitanje gdje joj je dijete i kada će joj ga donijeti priznao da je Najra mrtva.

Izbezumljena majka zajedno sa Adisom otišla je do kuće i tamo pronašla umotano beživotno tijelo svoje djevojčice. Oboje su tada Najru odveli u Dom zdravlja Breza. Međutim, bilo je prekasno. Djevojčici nije bilo pomoći. Mrtvozornik je samo mogao konstatovati smrt bebe.

Adis je ubrzo uhapšen, a policijski uviđaj u kući strave je obavljen dok je otac monstrum bio vezan za radijator. Mještani Koritnika ostali su šokirani okrutnim ubistvom djevojčice i niko od njih nije mogao vjerovati da je Adis mogao počiniti takav zločin.

faktor.ba

Back to top button