Stravičan napad u Sarajevu: Razbojnici cijelu noć brutalno tukli i mučili dvoje staraca

Supružnike Sejdu i Kasima Gutu brutalno su pretukla i opljačkala dvojica razbojnika, koji su u noći sa srijede na četvrtak upali u njihovu kuću u ulici Brusulje u sarajevskoj općini Stari Grad.

Oteli novac

Prema informacijama iz policije, razbojnici su odnijeli određenu sumu novca, a supružnicima je liječnička pomoć pružena u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

– Šta su nam uradili… Navalili su da nas ubiju, uzeli su nam dokumenta i papire iz banke. Rekla sam im da u kući nemam para, da su pare u banci. Znali su da mi je kćerka u Švedskoj, nedavno smo kupili parcelu – kroz suze nam je objašnjavala Sejda Guta, koju smo jučer posjetili u Brusuljama, nadomak naselja Mošćanica.

Pokazujući ispreturane stvari u kući te modrice koje je zadobila na glavi, Sejda nam je ispričala da su dvojica razbojnika u srijedu oko 22 sata upala u njihovu kuću kroz prozor.

– Kasim i ja smo baš legli kad su ušli. Jedan je imao nož, drugi pištolj. Vikali su: “Daj dukate, daj novac, gdje su pare… Ili ćete da vas zakoljemo ili ubijemo iz pištolja.” Govorila sam im da nemam u kući ništa. Svezali su nam trakom ruke i noge. Cijelu noć su nas tukli i bili šakama – nastavlja Sejda.

guta-kasim-i-sejda-5

Razbojnici ispreturali stvari u kući

Jedan bez maske

Ona kaže da su ih tukli i metalnim bokserima te da jedan od razbojnika nije imao masku i da ga je prepoznala i da, navodno, živi na Obhodži.

– Najteže mi je bilo slušati kako Kasimu pucaju kosti. Kad su odlazili, zaprijetili su nam da ne smijemo zvati policiju – kaže Sejda.

Ona i Kasim tek su se sutradan, u četvrtak, oko šest sati uspjeli odvezati. Sejda je otrčala do komšije, koji je pozvao policiju.

Napadači nisu uhvaćeni

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekjučer su obavili uviđaj u kući Guta i u toku su aktivnosti radi pronalaska razbojnika. Sejda Guta sumnja da je razbojnike neko nagovorio da napadnu i opljačkaju nju i supruga.

AVAZ.BA

Back to top button