Liga prvaka: Pred Mbappéom i Falcaom stoji najjača odbrana Evrope

Ako ste ispred PSG-a, morate vrijediti, smatra Miralem Pjanić • Juventus je kvalitetan, ali i mi smo, poručuje Kylian Mbappé pred večerašnji polufinalni duel Lige prvaka između Monaca i Juventusa.

Monaco je apsolutni hit aktuelne evropske fudbalske sezone, vodeći je u Francuskoj gdje vodi bitku za titulu sa PSG-om, a još bolje partije pruža u Ligi prvaka, gdje će mu naredna prepreka na putu do velikog finala biti Juventus, s kojim će večeras od 20.45 sati na stadionu “Louis II” odigrati prvi polufinalni duel.

Imaju sve za prvaka

Francuski predstavnik je izdominirao u grupnoj fazi ispred snažnih Tottenhama, Bayera i CSKA, ali tek u nokaut-fazi je pokazao zrelost i top-klasu. Na krilima Falcaa i supertalentovanog Mbappéa (postigli po pet golova dosad u LP), eliminisali su Manchester City i Borussiju (D). Dodajmo i to da će ovo ujedno biti repriza četvrtfinala iz 2015. kada je Juventus tijesno prošao ukupnim rezultatom 1:0 (Vidal).

Kylian Mbappé kazao je uoči utakmice da Juventus može osvojiti Ligu prvaka.
– Juventus je veliki klub, ima fantastičan tim, a nakon što je eliminisao Barcu, pokazao je da može do trofeja. Ali, i mi posjedujemo kvalitet i sve ćemo učiniti da ih izbacimo, kazao je mladi napadač.

Juventus dominira u Seriji A, a trenutnoj generaciji neostvareni san je trofej Lige prvaka. Bili su blizu 2015. kada je ih je na tom putu zaustavila Barcelona (3:1), ali ovog puta djeluju ozbiljnije i zrelije, pogotovo nakon što su tu istu Barcu uspjeli eliminisati i to bez primljenog gola (3:0, 0:0), uz podatak da su u 10 mečeva primili samo dva gola.

Jedini bh. igrač u Top 4 LP Miralem Pjanić ima visoko mišljenje o narednom rivalu.
– Ako ste ispred PSG-a, morate biti kvalitetni, a Mbappé je jedno od velikih otkrića ove sezone. Ovdje u Juventusu vlada pobjednička kultura i nema potcjenjivanja nikoga, izjavio je je Pjanić.

Ljepota života

Pomalo nevjerovatan, ali istinit podatak, u najavi večerašnjeg duela iznio je golman torineza Gianluigi Buffon pred gostovanje u Monacu.
– Mbappé je rođen 1998. godine, je li tako? Ja sam 1998. već igrao na SP-u u Francuskoj, gdje je on rođen. To je ljepota života, upoznavati ljude koji još nisu bili ni rođeni kada si ti već imao veliki dio karijere iza sebe, kazao je 39-godišnji italijanski čuvar mreže.

oslobodjenje

Back to top button