UŽASNA PRIČA: SUVADA IZ VISOKOG, ŽRTVA MRAČNIH SILA IZA KOJIH JE STAJALA SVEKRVA: VJENČALA SAM SE U MRTVAČKOM ODIJELU

 

Nisam mogla ni zamisliti da su napadi vradžbinama opasniji i od snajpera. Kao što nema zaštite od snajpera, mislim da nema ni zaštite od sihira, vradžbina, crne magije. Tek kad upadneš u njihove kandže, shvatiš (ako si pri zdravoj pameti) da si u živom pijesku.

Moj pakao je počeo 2000-te godine, u jesen. Trebalo je da se udam za svoga vjerenika Nijaza M., sa kojim sam se zabavljala skoro tri godine. Ljubav je bila zaista velika, iskrena i, mislila sam, neuništiva, piše “Aura“…

Bolesno vezana za sina

Svadbi su se svi radovali, osim jedne osobe! Bila je to Suvadina svekrva. Ona je gajila neprijateljstvo prema njoj čitao vrijeme dok se zabavljala sa njenim sinom, ali to Suvadi nije smetalo. Znala je da će nakon vjenčanja živjeti sa svojim mužem, u njegovoj kući; zapravo njihovoj, jer i ona je neposredno pred vjenčanje kreditno se zadužila da bi je u cjelosti opremili.

Moja svekrva je bila bolesno vezana za svoga sina, nije željela da joj ga neko oduzme. Čak je i svadbeni čin, imala sam utisak, za nju bio bolan trenutak. Ali, i za to sam imala opravdanje, jer dijelom gubi svoga sina. Vremenom, se naš odnos promijenio i, imala sam utisak, da me je prihvatila kao najrođeniju kćerku. Prema meni se počela ponašati kao rođena majka.

Prvih nekoliko mjeseci u Suvadinom braku je bilo savršeno. Već je bila u drugom mjesecu trudnoće, kada joj se u snu pojavila djevojka u vjenčanici koju je Suvada dobila od svekrve. Obratila joj se riječima “Danas mi je godišnjica”. Rekavši to, samo je sa sebe bacila haljinu na pod i nestala.

Otvorila je oči u ledenom znoju, panično probudila muža. Odjednom je osjetila strašan bol u stomaku, izgubila svijest. Probudila se u bolnici i doživjela novi šok; saopštili su joj da je izgubila bebu. Od tada njen život počinje da se pretvara u pakao. Muž se okreće protiv nje i za sve krivi nju. Ona počinje da se osjeća izuzetno loše, a vremenom je njena životna energija toliko oslabila da nije bila u stanju da obavlja ni kućne poslove. Više je vremena provela na bolovanju, nego u firmi. Istovremeno situacija sa suprugom biva sve nepodnošljivija. Često ju je tukao, sve rjeđe dolazio kući, a i kad bi došao bio je u pijanom stanju.

“Nisam ga mogla prepoznati. Kao da je neka sila upravljala njime. Tri godine sam patila, trpjela i nadala se boljim vremenima.”

Slomljen vrat

Kada je dobila otkaz na poslu i potpuno izgubila apetit, zbog nervnog sloma je završila u bolnici. Nije bila više sposobna ni da obavlja ličnu higijenu. Takvu su je, nakon petnaestodnevnog bolničkog liječenja, bez precizne dijagnoze poslali kući. Muž joj nije dozvolio ulazak u njihov dom, pa se vratila roditeljima.

I opet, jedne noći, u snu joj se pojavio lik one djevojke. Smijala joj se, cerila, veselila kraj njenog kreveta. Sve je to ispričala svojoj majci, a ova je krenula od hodže do hodže po Visokom, da bi na kraju završila kod Vidovite Bebe.

“Haljina u kojoj si se vjenčala je ukleta. Tvoju vjenčanicu je nosila djevojka druge vjere za sahranu. Zbog nečega je ta haljina, zajedno sa svilenom maramom, skinuta sa njenog tijela i ona je sahranjena u nečem drugom. Svilena marama imala je za cilj da te uguši, a haljina – da sve u tebi umre. Sve se ostvarilo, ostao ti je još jedino goli život, do kojeg ti u ovim trenucima uopšte nije stalo”, govorila je Beba i skamenila Suvadu.

Sarajevskoj iscjeliteljki je bilo najvažnije da joj Suvada donese haljinu i maramu. Skidanje sihira je trajalo mjesecima. Uz zaštitnu hamajliju, Suvada je koristila učenu vodu, prisustvovala duhovnim seansama kod Bebe.

“Za pet mjeseci sam bila ponovo ona stara žena, puna snage i bistrog razuma. Počeli su mi se vraćati i kilogrami. Sa mužem sam se pomirila.”

izvor: aura.ba

Back to top button