MRAZ, PLJUSKOVI I MUNJE Još danas obilje sunca, ali onda stiže ludo vrijeme – i potrajat će

MRAZ, PLJUSKOVI I MUNJE Još danas obilje sunca, ali onda stiže ludo vrijeme - i potrajat će

PROMJENJIVO vrijeme nastavlja se tijekom vikenda, pa i početkom sljedećega tjedna, u kojem ćemo također imati kojekakvo vrijeme, i jutarnju svježinu, osobito od utorka do četvrtka, ali i iznadprosječnu toplinu, izraženiju sljedećeg vikenda.

Tijekom ovoga će toplije biti u subotu, osobito Vukovarcima i gostima, koji će moći uživati i u povijesnom događaju i u pretežno sunčanome vremenu. Valja se nadati da će kiša prestati i prije tradicionalne proslave u Splitu, a i humanitarnog trčanja od Zadra do Primoštena, ja HRTvlja.

Danas obilje sunca

U istočnoj Hrvatskoj u subotu većinom sunčano, ujutro ponegdje magla. Prema kraju dana jače naoblačenje, a navečer i u noći mjestimice kiša i grmljavina. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, poslijepodne jugozapadni. Najniža temperatura između 8 i 12, a najviša dnevna od 20 do 22 °C.

Obilje sunčanog vremena bit će prijepodne i u središnjoj Hrvatskoj, nakon mjestimične kratkotrajne magle. Poslijepodne će oblaka biti sve više, a navečer će mjestimice biti i kiše, najprije na karlovačkom i sisačkom području. Nakon svježeg jutra uz slab do umjeren jugozapadnjak poslijepodne će biti ugodno toplo za ovo doba godine.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno, ujutro sa sunčanim razdobljima. Mjestimične kiše već bi prijepodne moglo biti ponegdje u Istri, a zatim će se poslijepodne i osobito potkraj dana oborine proširiti na cijelo područje. U gorju će puhati povremeno umjeren jugozapadnjak, a na moru će okrenuti na jugo koje će postupno jačati. Jutro će u gorju biti prohladno, dok će dnevna temperatura biti većinom od 17 do 20 °C.

Poslijepodne stiže pogoršanje

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije još malo toplije, uz i dalje promjenljivo vrijeme – prijepodne sunčanije, zatim oblačnije uz mjestimičnu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Tijekom dana će jačati jugo, a i more će poslijepodne biti valovitije nego prijepodne, na otvorenome navečer i valovito.

I na jugu Hrvatske će u drugom dijelu dana biti vjetrovitije i valovitije, a i sve oblačnije uz mjestimičnu kišu, u noći na nedjelju i pljuskove praćene grmljavinom. Jutarnja će temperatura zraka biti od 10 °C u unutrašnjosti do 14 °C na otocima, a dnevna 20 ili 21 °C.

Obilna kiša – i zahlađenje

U nedjelju u kontinentalnom području umjereno do znatno oblačno, a osobito prijepodne povremeno će biti kiše, mjestimice i obilnije. Uz povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar danju će posvuda osvježiti. U ponedjeljak toplije, ali i dalje promjenljivo, ponegdje još uz pljuskove. Većinom suho, djelomice sunčano, ali osjetno svježije bit će u utorak.

Na Jadranu će sljedećih dana najviše kiše biti u noći na nedjelju i nedjelju prijepodne, kada su mogući i obilniji pljuskovi i grmljavina. Vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Posve stabilno neće biti ni u prvim danima sljedećeg tjedna, pa su pljuskovi mogući i u ponedjeljak i utorak.

U ponedjeljak će biti malo toplije, a u utorak i srijedu hladnije, pri čemu je sve veća vjerojatnost za ponovni pad temperature zraka pri tlu, čak i malo ispod 0 °C, pa će mjestimični slab mraz biti moguć ne samo u gorskoj Hrvatskoj, nego i ponegdje u sjevernijim krajevima.

Back to top button