Čengićev miljenik na Ćosićevom putu!

Čengićev miljenik na Ćosićevom putu!

Starije generacije dobro pamte Memorandum Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) iz osamdesetih godina, koji je bio ideološki osnov za Miloševićevo velikosrpsko ubijanje drugih naroda i republika.

Kvazinaučnim pristupom pokojni akademik Dobrica Ćosić ili zločinac Vojislav Šešelj su javno tvrdili da Hrvati nisu narod i da su Bošnjaci nepostojeći narod, odnosno da su Srbi.

Ideološki fašizam

I taman kad se pomislilo da je pokrštavanje Bošnjaka u Srbe završeno suverenošću Bosne i Hercegovine, velikim žrtvama i šehidima koji su za njenu slobodu dali mnogi Bošnjaci rođeni u tadašnjoj zajedničkoj državi, na političkoj sceni se kao kvaziideolog pojavio Semir Efendić. Njemu, poput beogradskih četničkih krugova, čak ništa ne znači činjenica da su u svim novonastalim državama bivše Jugoslavije Bošnjaci potpuno prepoznati kao narod i nacija, s pravom na političko organiziranje.

efendic-semir2mk

Efendić: Mladomuslimanski načelnik na velikosrpskom putu

Svojom tvrdnjom da Bošnjaci, primjerice, iz Crne Gore ili Srbije to nisu i da ne mogu biti, ovaj mladomuslimanski miljenik se vratio tamo gdje su nekada, u Drugom svjetskom ratu, bile pojedine Handžar divizije – u čisti, ovoga puta, ideološki fašizam!

F. Fočo (Hasan Čengić)

Čengić: Njegova infrastruktura politički stvorila Efendića

Efendić, protiv kojeg se vodi više antikorupcijskih istraga i koji pripada tzv. ekskluzivističkom klubu pet vladajućih familija u Bošnjaka, ušao je u reduciranje bošnjačkog jedinstva i širenje općeg nejedinstva u ovom narodu radi stvaranja fildžan-državice.

milosevic

Milošević: Balkanski krvnik se vodio projektom SANU-a 

Podsjetimo, Efendić je na skupu u Mostaru javno govorio da Bosnu i Hercegovinu, za koju je život dalo 200.000 ljudi, treba, prema njegovim maloumnim stajalištima, podijeliti i da ne može biti zajedničkog života Bošnjaka i Hrvata.

Potpredsjednik SDA, rođen pokraj Goražda, i njegove frustracije i ne bi bile problem da on nije postao portparol radikalnog islamističkog kruga. Nije nikakva tajna, Efendić je dio političke klike Hasana Čengića i Bakira Izetbegovića.

dobrica-cosic

Ćosić: Velikosrpski ideolog tvrdio da su Bošnjaci ustvari Srbi?!

Lideri i moćnici iz sjene, koji tobože život dadoše za jedinstvo Bošnjaka, isturili su u prvi medijski plan čovjeka velikosrpskih teza i velikosrpskih podjela predviđenih za Bošnjake.

Radikalno krilo

Historijski poraženi što je odbijena ponuda Tuđmana i Miloševića o stvaranju muslimanske državice u srcu Evrope, radikalno krilo ”Mladih muslimana” sada se vraća na taj stari put i istovremeno pokušava testirati kakve će biti reakcije.

Iluzorno je očekivati da se SDA u trenucima velikog unutarstranačkog raskola može distancirati od svog politički pomahnitalog potpredsjednika.

Ali javnost, očigledno, može. To najbolje potvrđuje i Facebook status poznatog novinara Adnana Rondića, koji je javno odgovorio na Efendićeve opasne teze i poruke.

rondic

Budžetske familije

Semir Efendić pripada svom lokalno-zavičajnom klanu, koji je zaposlen na više desetina važnih i dobro plaćenih budžetskih pozicija. Načelnik Novog Grada, koji zaboravlja da je upravo on rođen u istoj nekadašnjoj zajedničkoj državi, s cijelim korpusima koje sada javno vrijeđa i pokrštava, očito to radi u namjeri da sakrije vlastiti nepotizam i zloupotrebe na štetu narodne, odnosno radničke i seoske djece. Iste one djece za koju su govorili Efendićevi ideološki očevi da treba da idu u rov, a njihova će mlada elita ići na školovanje u Maleziju i kasnije vladati državom.

Efendić je, zaista, bio na školovanju u Maleziji i s cijelom ekipom „mladomalezijaca“ preuzima sve jače funkcije u SDA i državi. Oni koji su svojim izgubljenim životima napunili brojna mezarja širom BiH da bi Efendić i kompanija uživali, više im nisu bitni.

Autor: R. I.

Avaz.ba

Back to top button