Ko su “”etnički motivisani teroristi” koje prati Lukačeva policija u RS-u?

Obrazlažući u Narodnoj skupštini Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u 2016. godini, ministar Dragan Lukač je otkrio informacije o praćenju osoba i organizacija koje se sumnjiče za terorizam.

“Kontinuirano su praćene sve bezbjednosno interesantne pojave i događaji na teritoriji Srpske i prikupljana operativna saznanja u vezi sa licima, grupama i organizacijama čije je djelovanje povezano ili se može dovesti u vezu sa vjerski ili etnički motivisanim terorizmom”, rekao je Lukač.

Kao što se vidi iz ministrove izjave, MUP RS je uveo novu kategoriju “etnički motivisani terorizam”. Ako uzmemo u obzir da srpska politika u manjem bh. entitetu, odnosno MUP RS-a čini sve da sakrije tragove srpskih terorista koji su odgovorni za brojna ubistva i napade na bošnjačke povratnike, opravdano je posumnjati da se kategorija “etnički motivisani terorizam” koristi da se što više Bošnjaka osumnjiči za terorizam. Lukač igra na sigurnu kartu, ako nekoga ne može optužiti za vjerski terorizam, onda je tu dodatna opcij “etnički motivisani terorizam”. On je prije nekoliko mjeseci izjavio da MUP RS-a prati hiljade osoba zbog terorizma. Nakon otkrića o “etničkom terorizmu”, postaje jasno otkud tolike hiljade osumnjičenih “terorista” živi u RS-u.

saff.ba

Back to top button