Gol protiv Juventusa vredi jedan evro?

Interesantan detalj iz života Keite Baldea

 

Šampionska trka u Italiji završena je ubedljivo u korist Juventusa, ali na Čizmi se još ne zna ime vlasnika pehara namenjenog osvajaču Kupa. A tu će snage odmeriti Lacio i Juventus.

Nebeskoplave će do značajnog trofeja pokušati da najbolji strelac Keita Balde, a ako bude bio strelac gola protiv Stare dame dobiće jedan (brojem: 1) evro. Da, i to je moguće.

Pomenutu cifru Balde će dobiti od svog oca Mamadua Baldea, koji je u šali otkrio neke zanimljive detalje iz života njegovog sina.
„Ako postigne gol protiv Juventusa, daću mu jedan evro“, kaže s osmehom Balde senior i nastavlja:
„To je naša, mala igra koju smo počeli da igramo još kada je Keita imao devet godina. Svaki put kada bi postigao gol, ja bih mu dao po evro. A onda se desilo da je otišao u Barselonu i počeo je redom da trese mreže. Naravno, ako bude strelac protiv Juventusa, biću jako srećan zbog njega“.

Mada je Balde kao mali bio član Barsinog podmlatka, on je oduvek bio navijač Reala.
„Njegov uzor je Kristijano Ronaldo. Još kao mali imao je dres Reala u sobi i verujem da ga i dalje ima. Iskreno, ne znam da li će ići u Kardif da gleda finale Lige šampiona, to bi njega trebalo da pitate“.

Balde senior zadovoljan je situacijom u kojoj se njegov sin nalazi, ali naslednika podseća da je došlo vreme da uradi nešto veliko u karijeri.
„Iskreno, mislim da je vreme da postigne nešto, da napravi nešto veliko. Dobro je što ima Simonea Inzagija kraj sebe. On je jako dobar trener i osoba, stalno ume da udeli savet mlađim igračima. Stefano Pioli je drugačiji tip trenera, on je igrao drugačiji fudbal. Simone je Simone“.

Finalna utakmica Kupa Italije igra se u 21 čas.

 

Back to top button