Hrabri policajac koji je prvi ušao u zapaljeni stan otkrio šta je tamo zatekao (VIDEO)

U zgradi, u sarajevskom naselju Otoka, danas je došlo do požara na balkonu stana. Pripadnici Prve vatrogasne brigade Sarajevo su nakon brze reakcije lokalizirali požar.

 

Ipak, prvi na lice mjesta stigli su pripadnici MUP-a KS, koji su uz pomoć hidranta gasili požar koliko su mogli do dolaska vatrogasaca.

Jedan od pripadnika MUP-a KS Elmir Kadić kazao je okupljenim novinarima ispred zgrade kako su primijetili požar prilikom obavljanja svakodnevnih obaveza.

– Došli smo na lice mjesta na Otoku s kolegama iz PU Novi Grad i interventnog voda. Vidjeli smo da je požar na petom spratu. Veoma brzo smo došlo do stana koji je gorio, uzeli smo hidrant, razbili stakla u stanu da može dim da se razilazi. Ušli smo u stan i gasili smo požar koliko smo mogli, dok nisu došli vatrogasci. Oni su i lokalizovali požar i stavili ga pod kontrolu – kazao je Kadić.

Naglasio je da je nabitnije da nije bilo povrijeđenih i da se još uvijek ne zna uzrok požara.

– Samo je jednom djetetu, koje je bilo samo u susjednom stanu, ukazivana pomoć zbog dima. Međutim, najbitnije je da nije bilo povrijeđenih – kazao je Kadić.

Avaz.ba

Back to top button