AVDO HUSEINOVIĆ: SUDIT ĆE MI DOK ME KRIVO NE OSUDE?

AVDO HUSEINOVIĆ: SUDIT ĆE MI SUDOVI TZV. RS DOK ME KRIVO NE OSUDE IAKO SAM DOBIO TRI PRESUDE U SVOJU KORIST?!

Na svom privatnom facebook profilu Avdo Huseinović je napisao večeras:

Od 2012.godine, u sudnici br. 16. Osnovnog suda u Vlasenici, sudilo mi se po tužbi Rajka Dukića, direktora „Boksita“ iz Milića, jednog od osnivača i prvih ljudi Srpske demokratske stranke (SDS) i zasigurno najuticajnijeg Srbina u Podrinju i Birču.
Dukić me tužio i tražio odštetu od 100.000 KM, zbog onoga što sam pisao o njegovoj ratnoj prošlosti, s posebnim akcentom na zločin u selu Zaklopača kod Vlasenice.

– Prvostepena presuda iz maja 2013.godine, riješena je u moju korist.
Međutim, Okružni sud Istočno Sarajevo je tu presudu poništio i proces vratio na početak.

– I, ponovo nakon sudskog maltretiranja, Osnovni sud Vlasenica 04.septembra 2015. godine, presudio je u moju korist.
I, ponovo se Dukić žalio Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

– Ovaj put Drugostepenom presudom Okružnog suda Istočno Sarajevo, 17.marta 2016.godine, odlučeno je da sam izašao kao pobjednik iz ovog mukotrpnog procesa.

Mislio sam da je priča završena, iako mi je tada jedan Srbin iz Milića kazao „da će Dukić tek sada povuči svoj glavni i posljednji adut – prijateljstvo s Miloradom Dodikom“. Izgleda da je tako i bilo.

Nisam ni znao da se Dukić žalio Vrhovnom sudu Republike Srpske, koji je predmet vratio ponovo na Okružni sud Istočno Sarajevo. Sudska farsa se nastavlja.

Sad sam i bez advokata jer gospodin Esad Hrvačić (jedini koji je pristao prije 5 godina da me zastupa u Vlasenici), se nalazi u pritvoru.

Ovo ne pišem da bih skrenuo medijsku pažnju na ovaj slučaj jer ona mi u ovoj pravnoj stvari ne može pomoći, nego samo onako da podijelim i drugu stranu medalje ove naše priče, koja svjedoči o tome kako pojedinac protiv sebe ima cijeli institucionalni sistem, i to sistem koji štiti i slavi one koje je davno trebao kazniti i koliko god da taj pojedinac dokazao da je u pravu, da teško na kraju može izaći kao pravni pobjednik.

Ovdje je poruka kristalno jasna- da se zaustavim.

Bez obzira kada i kako se ovaj sudski proces završi, svoju završnu riječ još nisam izgovorio.

Avdo Huseinović

PODRŠKA ANTIDAYTON POKRETA NEĆE IZOSTATI NAŠEM PRIJATELJU I BORCU ZA ISTINU! 

AntiDayton pokret 

Back to top button