Sebija Izetbegović: Nisam kandidat za člana Predsjedištva BiH, to je obični trač

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović demantirala je u razgovoru za portal Klix da se na predstojećim izborima namjerava kandidirati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 

Na izravno pitanje hoće li se na predstojećim izborima kandidirati za funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, o čemu neki mediji, a prije svih Dnevni avaz i Face TV uveliko pišu, Sebija Izetbegović je odgovoirla odrečno.

-Špekulacija o tome da sam kandidat za člana Predsjedništva je zaista samo to – špekulacija. Obično ne komentarišem nešto što je na nivou trača. Ali zbog važnosti evo, nisam kandidat za člana Predsjedništva. SDA je ozbiljna politička stranka sa ogromnom glasačkom bazom, odborima i svim ostalim strukturama. Oni predlažu i biraju. Kandidati SDA za sve funkcije prolaze propisane procedure. Svakako ću biti podrška budućem kandidatu, ako Bog da.

Željela bih da KCUS bude na nivou koji zaslužuje. Da pacijenti dobiju što bolju i što bržu uslugu i da se sretni vrate svojim porodicama. Da uposlenici KCUS-a i u zdravstvu općenito imaju status poštovanih i uglednih članova društva, da budu adekvatno plaćeni za svoj rad, da se raduju dolasku na posao. Da stvorimo uslove za zapošljavanje mladih radnika u zdravstvu (doktora, medicinskih sestara i tehničara, biologa i sl.) i da nikada ne zaboravimo da svako od nas može biti pacijent.

Mi ovo možemo. Moramo puno i predano da radimo. Šta god budem radila trudit ću se da budem najbolja. Uostalom, moji dosadašnji rezultati to potvrđuju. Uz Božiju pomoć i pomoć ogromnog broja vrijednih uposlenika.

(Bportal.ba)

 

Back to top button