Naslijedio je staru kuću od rođaka: Zanijemio je od šoka kad je počeo da mijenja namještaj!

Francuz, koji je naslijedio kuću od preminulih rođaka, otkrio je nevjerovatnu riznicu zlatnih novčića i poluga vrijednih nekoliko miliona eura. Blago je bilo jako dobro sakriveno ispod namještaja i u kupatilu.

– Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: gotovo 5.000 zlatnih komada, dvije zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram. Bilo ga je svugdje po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja nisam uspio vidjeti – rekao je

Nikolas Firfort, lokalni aukcionar, potvrdio je saznanja depeš novina.

Firfort, koji je u kući bio da procijeni vrijednost namještaja za novog vlasnika, izjavio je da je plijen pronađen u kući vrijedan 3,5 miliona eura.

Blago je pronađeno sasvim slučajno kada je novi vlasnik pokušavao da pomjeri namještaj i kada je naletio prvo na omanji kovčeg pun zlatnih novčića sakriven u unutrašnjosti jednog komada namještaja. Zatim je slijedila boca viskija, također, puna novčića, pa su se dalje nizala otkrića jedno za drugim, sve dok nije stigao do džek-pota, odnosno do zlatnih poluga i šipki.

Kako se kasnije ispostavilo, zlato je kupljeno 1950. i 1960. godine, a svi certifikati o njegovoj kupovini, također, su pronađeni u kući.

kuca101

Zlato je već rasprodato kupcima po Francuskoj i drugim zemljama, a pravi vlasnik bi sada mogao da ima ozbiljnih problema s plaćanjem poreza. Pored toga što je dužan da plati 45 odsto poreza za nasljedstvo, morat će da plaća porez tri godine jer su njegovi preminuli rođaci sakrivali bogatstvo.

 

 

Avaz.ba

Back to top button