Vrste ženskog orgazma za koje niste ni znali da postoje (i kako ih joj pružiti)

Foto: Instagram

MNOGI se slažu da je ženski orgazam puno kompleksniji od muškog, osobito s novim spoznajama o svim različitim vrstama ženskih orgazama.

Seksologica Erin Basler-Francis za Elite Daily je otkrila nekoliko vrsta orgazma kojeg žena može doživjeti. Ističe da je svaka žena fiziološki sposobna doživjeti baš svaku vrstu orgazma, a koji će najčešće postići ovisi o tome što je najviše uzbuđuje.

Ovo su različite vrste ženskog orgazma o kojima je pričala:

1. Uretralni orgazam

Stimulacija U-točke odnosi se na stimulaciju mokraćnog otvora kod žena. Basler-Francis ističe da je uretra izrazito osjetljivo područje i da treba biti oprezan. “Stimulacija se vrši laganim pritiskom nakon što smo područje prethodno dobro navlažili”, savjetuje seksologica.

2. Cervikalni orgazam

Do postizanja cervikalnog orgazma dolazi se stimulacijom A-točke koja se nalazi malo iznad G-točke i iza cerviksa. U ovom slučaju, veličina penisa je jako bitna (odnosno izreka da veličina nije bitna ne drži vodu u ovom slučaju). Seksolozi opisuju cervikalni orgazam kao “duboko i intenzivno iskustvo koje se prožima kroz cijelo tijelo”. Da bi ga žene lakše postigle, savjetuju im se Kegelove vježbe kojima se jačaju vaginalni mišići.

3. Klitoralni orgazam

Seksolog Ian Kerner tvrdi da svi orgazmi potječu upravo od klitorisa te da je sve povezano s ovim dijelom ženskog tijela. “Do klitoralnog orgazma dolazi putem stimulacije i njegovog vidljivog dijela i njegovih grana koje se prostiru vaginalnim usnama. Klitoris reagira na trenje, vibraciju i malo pritiska”, kaže Erin.

4. Orgazam putem G-točke

G-točka je područje veličine oraha unutar vagine i iza klitorisa. Povezana je s tri različita živca unutar zdjelice. “Ako vam netko stavi prst u vaginu i ‘zakači’ ga ispod stidne kosti, može stimulirati G-točku”, kaže Erin. Tvrdi da je ova vrsta stimulacije drugi najučinkovitiji način postizanja orgazma za žene.

“Istovremena stimulacija i klitorisa i G-točke svaku će ženu ostaviti u ekstazi. Takav ‘miješani’ orgazam postiže se simultanom stimulacijom jednog i drugog dijela ženskog tijela. Potrebno je malo više truda no – vrijedno je toga”, objašnjava Erin.

5. Orgazam putem stimulacije bradavica

“Stimulacija bradavica aktivira iste centre za užitak u vašem mozgu kao stimulacija klitorisa”, kaže Erin i preporučuje koristiti ove dvije stimulacije u isto vrijeme.

6. Analni orgazam

“Do analnog orgazma dolazi putem pritiska i osjećaja punoće. Mišići oko anusa mogu se širiti i skupljati tijekom orgazma tako da i tu dolazi do kontrakcije mišića kao i kod vaginalnog orgazma”, tvrdi seksologica.

Kaže da svaki orgazam ima četiri faze: uzbuđenje, stagnaciju, vrhunac i oporavak, a do njega dolazi usred grčenja mišića tijekom faze vrhunca. Ipak, mnogim je ženama teško postići orgazam tijekom seksa, a jedno istraživanje za Women's Day pokazalo je da samo jedna trećina žena može doživjeti vaginalni orgazam, dok većina uvijek postiže klitoralni.

“Da bi žena dostigla bilo koji od ovih orgazama potrebno je puno eksperimentiranja, strpljenja i prakse. Ne treba ništa siliti, već se prepustiti širokom spektru senzacija. Bitno je putovanje, a ne cilj”, zaključuje Erin.

 index.hr
Back to top button