Zajednički iftar u džematu Konjević Polje u saradnji sa Prosvjetitelj Muallim Srebrenica i Klub prijatelja Srebrenice iz Tešnja.

Večeras je upriličen zajednički iftar za sve postače džemata Konjević Polje,na kojem je iftarilo preko stotinu postača. Za naš portal ef.Adnan Mujaković rekao je:”Večerašnji zajednički iftar u džamiju u Konjević Polju organizovao je džemat Konjević Polje u saradnji i pod pokroviteljstvom Prosvjetitelj Muallim Srebrenica i Klub prijatelja Srebrenice iz Tešnja.

Na mahfilu prelijepe džamije u Konjević Polju bile su postavljene tri sofre. Sofra za žene, za muškarce i ona posebna, sofra za djecu. Sve tri su bile popunjene do zadnjeg mjesta, tako da nam se činilo da je mahfil mali. Iftaru je prisustvovalo preko stotinu džematlija. Zahvaljujemo se i našem hadžiji Omeru koji je naše goste ugostio i počastio kafom u svojoj kući. U prelijepoj atmosferi predavanje je održao mr. Elmir Bašić. Da Allah dž.š nagradi sve one koji su učestvovali u organizaciji iftara, te one koji su se odazvali pozivu i uljepšali vecerašnji iftar.”

[Best_Wordpress_Gallery id=”17” gal_title=”Iftar u Konjević Polju”]

slike preuzete od M.Z.K.Polje

Nakon iftar pročen je Jasin za sve šehide džemata Konjević Polje.Da im Allah podari lijepi Dženet a porodicama sabur.

Autor Infosvijet.net

 

 

Back to top button