UŽIVO sa mjesta događaja, pogledajte pripreme najvećeg iftara na Balkanu, bikovi na ražnju, očekuje se 6 do 7 hiljada posjetioca, dolazak potvrdio i BAKIR IZETBEGOVIĆ

U Konjević Polju nedaleko od Bratunca večeras će biti upriličen najveći zajednički iftar ovoga kraja, koji će okupiti preko 7.000 postača.

[Best_Wordpress_Gallery id=”19” gal_title=”Najveći tradicionalni iftar na Balkanu”]

Predsjednik Udruženja je dr. Elmir Jahić, potpredsjednik je poznati poduzetnik i bivši predsjednik FK Sloboda iz Tuzle Azmir Husić, a u njegovom rukovodstvu su mnogi ugledni Podrinjci.

Pripreme za večerašnji iftar su u toku, a očekuje se dolazak oko 7.000 postača.

-Na ovaj način u mubarek mjesecu želja nam je da okupimo što više Podrinjaca na jednom mjestu, da se družimo, ali i pokažemo da nas ima, te da se vratimo u dio zemlje gdje su tokom agresije bila najveća stradanja. Nedavno smo na Diviču kod Zvornika organizovali Iftar, na kojem je bilo 2,000 vjernika-kazao je  Azmir Husić.

Kao i prošle godine tako i ekipa na čelu s Azmirom Husićem će  nakon Diviča kod Zvornika obaviti i najveći iftar na Balkanu u KONJEVIĆ POLJE, u galeriji iznad pogledajte kako teku pripreme a same informacije o tome da su tri bika spremna govore koliko će posjetioca biti, očekuju se gosti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine a iz pojedinih krajeva biće i organizovan prijevoz autobusima. Dakle, od 18:30 počinje program, mnogi zvaničnici države i islamske zajednice će prisustvovati ali kako najavljuju glavni gost će biti član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović . Na videu ispod pogledajte kako to sve izgleda. Ekipa INFOSVIJET će se potruditi da vam prenosi što više novosti povodom ovog događaja. DOBRO DOŠLI

Izvor:INFOSVIJET.NET(Mehmedović Muradif )

 

Back to top button