Sabahudin se vraćao sa ženinog groba kada ga je udario grom, nećete vjerovati šta mu je spasilo život

Sabahudin se vraćao sa ženinog groba kada ga je udario grom, nećete vjerovati šta mu je spasilo život

Sabahudina Šahovića (62) iz Varaždina je udario grom, ali je pravim čudom ostao živ.

Ljekari su mu rekli da je nevjerovatno da je preživio, jer to prežive samo rijetki. Iako mu je danas bio rođendan sigurno je da će ga ubuduće slaviti nekoliko dana ranije. Naime, u vrijeme udara, Sabahudin se vraćao biciklom s groblja u Bartolovcu, nedaleko od Varaždina.

– Otišao sam da posjetim grob pokojne supruge, i zapalim svijeću. Kada sam krenuo, bilo je sparno i vruće – priča Šahović.

Kaže da je sve brzo je odradio sve na groblju i krenuo kući.

– Ne sjećam se mnogo toga. Znam da je po povratku s groblja vrijeme počelo da se muti i da pada kiša. Onda sam osjetio da me nešto udarilo i doživio sam totalno zamračenje. Neko je očigledno vidio da sam pao s bicikla i izgubio svijest pa je pozvao Hitnu. Probudio sam se u bolnici i tu su mi ljekari ispričali šta se dogodilo –  prisjeća se Sabahudin.

Od udara groma povrijeđeni su mu vrat, grudi i ruke. Glava mu je puna modrica. Bio je to kaže, djelić sekunde. Ljekari su ga pitali što je imao na nogama, a on je ispričao da je imao mokasine, piše kurir.rs.

– Imale su gumeni đon i to me, kažu ljekari, najvjerojatnije spasilo. Da su bile kožne, vjerovatno ne bi preživio. Bole me sve kosti i zglobovi, a ljekari kažu da moram strogo mirovati, i ne dozvoljavaju mi da malo prošetam – kaže Sabahudin.

On se nada se da će se prije povratka kući, u kojoj trenutno živi sam, sasvim oporaviti.

Autor: Avaz.ba

Back to top button