SNAŠLI SE Dva gladna praseta sisaju kod krave!

Neumorni u potrazi za neobičnim životnim pričama, Dobrila i Dobrivoje Pantelić, bračni par iz Donjih Brezovica kod Krupnja, više puta nagrađivani filmski stvaraoci amateri, zabeležili su ovih dana veoma neuobičajenu pojavu u selu Osečina, u istoimenoj opštini u Podgorini.

Dva praseta sisaju kravu

Dva praseta sisaju kravu, Foto: privatna arhiva

U domaćinstvu Dragutina i Danice Dumanović, koji se bave poljoprivredom i uzgojem stoke, dva mala praseta se već dve nedelje hrane mlekom jedne krave, kod koje sisaju.

– Domaćica Danica nam je ispričala da su ovu neobičnu pojavu primetili slučajno, kada su shvatili da krava ne daje onoliko mleka koliko je to bilo uobičajeno do pre dvadesetak dana. Primetili su da se jedna krava, dok je na ispaši, ne pomera po pola sata sa jednog mesta, ali od trave nisu videli da su ispod nje dva praseta. Kada su ih videli kako sisaju, nisu mogli da veruju šta se dešava. Onda smo za to i mi saznali i odmah otišli da ovekovečimo ovu pojavu na svoj filmadžijski način – kaže Dobrivoje Pantelić.

Domaćini iz Osečine su im objasnili da se celo selo sjatilo da vidi ovo čudo prirode, ali da će morati uskoro da odvoje prasad od krave i spreče ih da i dalje „kradu“ mleko jer već dve nedelje neće da jedu ništa drugo osim kravljeg mleka.

alo.rs

Back to top button