Alija Tabaković: Promocija knjige negatora genocida ugroziće sigurnost u Srebrenici

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković podsjeća da će 11. jula biti obilježena 22. godišnjica genocida nad Bošnjacima zaštićene “UN” zone Srebrenica te upozorava, da iako s velikim naporima čine sve da stabiliziraju političku situaciju, neko namjerno želi to da naruši.

– Sramotno je i tužno, da pod pokroviteljstvom načelnika Općine, ove godine u okviru obilježavanja “Petrovdanskih dana 2017” u Narodnoj biblioteci Srebrenice bude organizirana promocija knjige “Srebrenica – laž i podvala srpskom narodu”, autorice Ljiljane Bulatović, koja je dokazani mrzitelj Bošnjaka i negator genocida, upozorava Tabaković u saopćenju za javnost.

Također  podsjeća da je ona “biograf Ratka Mladića, srpskog generala koji je komandovao Vojskom RS-a kada su činili genocid”.

– Nedopustivo je da upravo nekoliko dana uoči 22. godišnjice genocida ona veliča ozloglašenog haškog optuženika generala VRS-a Ratka Mladića kome se u Međunarodnom sudu pravde u Hagu sudi za zločin genocida – naveo je predsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Također upozorava  da taj čin načelnika i Odbora za obilježavanje “Petrovdanskih dana” najozbiljnije  narušava sigurnost i mir u Srebrenici, te poziva da “uime mira i onoga što svi želimo u Srebrenici i nakon jula ne dozvole da se njena promocija i desi”.

(FENA)

Back to top button