Ugovor stoljeća

Lionel Mesi (Messi), jedan od najboljih nogometaša današnjice, potpisao je novi ugovor s katalonskim gigantom Barcelonom na četiri godine, dakle do 2021.

Potpis na ugovor stoljeća Mesi je, na oduševljenje navijača Barce, konačno stavio i završio sagu o eventualnom odlasku s Kamp Noua. Mjesecima su se vodile rasprave o tome hoće li jedan od najboljih igrača u historiji produžiti svoj ugovor.

Ono što je nakon produženja ugovora postala domaća zadaća nogometnim menadžerima, ali i ostalim igračima, zasigurno je činjenica da će otkupna klauzula biti nevjerovatnih 300 miliona eura!

Mesiju je ugovor istjecao za godinu dana, a već za šest mjeseci neki drugi klub bi ga mogao dovesti bez obeštećenja. Jedan od najboljih nogometaša današnjice u Barcelonu je došao 2000. sa 13 godina, a za prvi tim debitirao je 2004. Odmah na svom prvom meču postigao je pogodak.

Za Barcelonu je do sada nastupio na 583 utakmice i postigao 507 golova, po čemu je rekorder kluba, kao i rekorder španske Primera lige. S Barcom je osvojio čak 30 trofeja, osam titula prvaka Španije, četiri Lige šampiona i pet Kupa Kralja.

Lionel Mesi (Messi), jedan od najboljih nogometaša današnjice, potpisao je novi ugovor s katalonskim gigantom Barcelonom na četiri godine, dakle do 2021. Potpis na ugovor stoljeća Mesi je, na oduševljenje navijača Barce, konačno stavio i završio sagu o eventualnom odlasku s Kamp Noua. Mjesecima su se vodile rasprave o tome hoće li jedan od najboljih igrača u historiji produžiti svoj ugovor. Ono što je nakon produženja ugovora postala domaća zadaća nogometnim menadžerima, ali i ostalim igračima, zasigurno je činjenica da će otkupna klauzula biti nevjerovatnih 300 miliona eura! Mesiju je ugovor istjecao za godinu dana, a već za šest mjeseci neki drugi klub bi ga mogao dovesti bez obeštećenja. Jedan od najboljih nogometaša današnjice u Barcelonu je došao 2000. sa 13 godina, a za prvi tim debitirao je 2004. Odmah na svom prvom meču postigao je pogodak. Za Barcelonu je do sada nastupio na 583 utakmice i postigao 507 golova, po čemu je rekorder kluba, kao i rekorder španske Primera lige. S Barcom je osvojio čak 30 trofeja, osam titula prvaka Španije, četiri Lige šampiona i pet Kupa Kralja.

avaz.ba

Back to top button