Detalji obračuna: Meho Bešić se i ranjen nastavio tući sa komšijama

U naselju Falešići kod Srebrenika u subotu popodne desio se sukob u kojem je glavni akter bio Meho Bešić (46), otac bh. fudbalskog reprezentativca Muhameda Bešića, koji je na kraju pogođen s dva metka, u ruku i nogu, te je zbrinut u Hitnoj pomoći u Srebreniku, a potom i u tuzlanskoj bolnici.

 

1000_1503772315meho_i_muhamed_besic

Na Bešića je, kako saznaje Faktor, u dvorištu porodične kuće pucao komšija Samir Suljanović, a detalje sukoba prepričao nam je Suad Suljanović, amidža Samira Suljanovića, koji je na početku razgovora istaknuo da je porodica Suljanović već pet godina žrtva divljanja Mehe Bešića.

“Teško mi je sada opisati kroz šta je sve prošla porodica Suljanović u ovih pet godina. Najbolja riječ je horor. Svako malo Meho Bešić na različite načine naš život čini nemogućim. Tako često pred našu avliju ili unutar kuće dovede svog velikog psa, pali vatru, popne se na našu ogradu i mokri, psuje nam mrtve, prijeti na različite načine. Jednostavno, ovo više nije moglo nama pod kožu i samo je bilo pitanje vremena kada će se ovo desiti” kazao je za Faktor Suad Suljanović (52), koji u naselju Falešići kod Srebrenika živi sa braćom Senadom i Mirhadom.

Kako je istakao, on danas nije bio kod kuće u vrijeme kada se desio incident, ali su mu detalje prepričala braća koja su u sukobu zadobila povrede zbog čega su morali otići kod ljekara.

“Meho je danas došao prekoputa naše kuće sa nekoliko momčića, gdje su satima pili i sve vrijeme provocirali moju porodicu. U nekoliko navrata je dolazio na našu kapiju i psovao sve živo i mrtvo i moja je porodica bila u velikom strahu. U jednom momentu, djeca su se igrala u dvorištu i lopta im je prešla preko ograde, nakon čega je Meho, po ko zna koji put, počeo da psuje, a potom je došlo do tuče, nakon koje je bratić Samir utrčao u kuću, uzeo pištolj i ranio ga sa nekoliko metaka. I pored činjenice da je bio ranjen u ruku i nogu on je nastavio da se tuče” prepričao je detalje današnjeg sukoba Suad Suljanović.

Kako kaže, Meho Bešić je jedini problem Falešića, i kada njega nema svi stanovnici su mirni i mogu normalno živjeti.

“Molili smo policiju, sud i tužilaštvo da riješe naš petogodišnji problem. Da dovedu Mehu i sve nas i da vidimo u čemu je problem. Da se to jednom raščisti i da napokon mirno živimo. Samo Meho Bešić i dragi Allah znaju šta je problem. Šta se dešava u njegovoj glavi i šta nastaje kada se napije i da li se i drogira, nisam siguran. Od nadležnih smo tražili da nas zaštite, ali sve je uzalud” kaže Suad Suljanović, dodajući da Meho nije problematičan onda kada ne pije alkohol.

Meho Bešić živi u Falešićima, a osim po sinu, poznat je i po nekim incidentima. U junu 2013. godine on je terencem udario osam automobila, koje je izgurao s ceste, a na kraju je udario i policijsko vozilo. U toj nesreći povrijeđene su četiri osobe.

(Bportal.ba/Faktor)

 

Back to top button