Najbolji i najprovjereniji textopisac, naš podrinjac – Šemso Zukić

Da dobra pjesma ne može proći bez dobrog teksta govori nam i priča našeg podrinjca Šemse Zukića. Čovjek koji iza sebe ima bezbroj HITOVA kada je ova vrsta muzike u pitanju. U nastavku vam donosimo nekoliko riječi o najboljem i najkvalitetnijem tekstopiscu s prostora Istočne Bosne, ali i šire.

Šemso Zukić nam dolazi iz mjesta ”Podčauš” nedaleko od Bratunca, ali kako je rat učinio svoje i sve nas kao i Šemsu otjerao daleko od rodnog kraja, ništa nam drugo ne preostaje nego da se pjesmom sjećamo našeg podrinja i naše predivne Drine. Šemso sada živi u Devetaku, mjestu pored  Lukavca, sretno je oženjen i otac je četvero djece. Prvi susret sa pisanjem predivni pjesmi imao je 2001.godine, kada je tada popularnoj grupi ”Kalesijski slavuji” spremio prvi hit pod nazivom ”Ode Hana preko okeana”, nakon toga proširuje saradnju sa mnogobrojnim grupama, a 2003.godine dolazi i susret sa trenutno najboljom i najpopularnijom izvornom grupom ”Raspjevane Meraklije”, a prva pjesma te 2003.godine je bila prava senzacija, pjesma se zvala ”Otac njive kosio” koja se i dan danas pjeva. Nedugo zatim počinje da radi za veliki broj izvorni grupa, a pomenućemo par njih : Zvorničko sijelo,Sateliti, Mirsada i Jarani, Edo i Sateliti Drine, Podrinjski jarani, Raspjevani Ahbabi, Podrinjski ahbabi, Braća Loze, Sućeske Barabe, Zvuci Bosanskog Meraka i mnogi drugi.

Kako ističe  najlakše i najdraže mu je raditi sa Raspjevanim Meraklijama jer kako kaže njegov tekst oni najbolje prenese a takođe ćemo vam pomenuti i par HITOVA koje je radio do sada :
”Reci Gara”, ”Dođi oče,dođi mi u snove”,”Ljuljaj Gara”,”Reci Drino”,”Otac njive kosio”,”Jabuka zelena”,”Na granici zavičaja moga”,”Bratunačke dimije”,”Gledao sam Bratunac u noći”,”Ja rabi,Ja rabi”,”Šta će meni merakliji žena”,” Rodila me nana za sultana” i najveći HIT koji je dostigao preko milion pregleda na Youtube pjesma ”PUCAJ MALA” je pjesma koja je tražena na svakom nastupu Raspjevani Meraklija, a ovi momci su i dokaz kako se kvalitet tekst može prenijeti u djelo.

Najbolje mu idu kako kaže ove pjesme poput ove ”Pucaj mala” i ”Reci mala” i slično, ali takođe najbolju inspiraciju ima kada su u pitanje pjesme o tuđini, kako ističe i sam je živio u Americi nekoliko godina ali se vratio u rodnu Bosnu, ali duša pati za djecom, ali zadnji album Raspjevani Meraklija dokazao je o kakvom se majstoru radi, pjesmom ”Samo Drina još uvijek je ista” i pjesmom ”Dođi sine iz tuđine” postavlja nove rekorde, jer pjesme su s velikom pozitivnošću prihvaćene kod publike. Dakle u koliko imate želju ili da se nekod sjetite pjesmom, finim tekstom i slično, mislim da ste na pravoj adresi, Šemso Zukić je provjerena osoba kada je stvaranje HITA u pitanju jer njegova djela govore o kakvom iskusnom majstoru se radi. Bilo kako bilo mi mu želimo svu sreću u nastavku, kako karijere tako i života i u koliko želite da kontaktirate Šemsu možete to učiniti na broj telefona 061277046 ili na facebook profil Šemso Textopisac Zukić .

U nastavku poslušajte najnoviji hit u izvedbi najbolje kombinacije, nešeg Šemse i naših Raspjevani Meraklija.

 

 

Autor: Mehmedović M.

Back to top button