Nakon nekoliko godina u braku: Kolektivno šerijatsko vjenčanje za šest parova

U Srebreniku u džematu Luka održano je šerijatsko vjenčanje šest parova sa područja ove općine.

 

serijatsko vjencanje SREBRENIK 1

Bračni parovi koji su već godinama u braku nisu se vjenčali šerijatski, izrazili su želju za tim te je tom prilikom organizirana skromna svečanost i pred imamom hafizom Esmirom efendijom Selimovićem ovih šest parova izreklo je sudbonosno “da”.

Zijad i Elvedina Mašić, Nermin i Sedina Okić, Miralem i Jasmina Džaferović, Edisa i Mehmed Čizmić, Haris i Ernada Kešetović te Vehid i Monika Moranjkić sretni su bili jer su tog dana svoju ljubav ozvaničili simbolično na jedan drugačiji način i ispunili svoje želje da im ljubav i brak budu priznati i pred Bogom.

U njihovoj namjeri podržali su ih članovi porodica, rodbina i prijatelji. Parovi su razmijenili i prstenove, a nisu krili ni suze radosnice.

Čestitajući “mladencima” efendija Selimović je istakao da bračni parovi ovim činom potvrđuju da su muslimani i da su sljedbenici djela Muhameda a.s.

Efendija Selimović je kazao da je ovo prilika da se u bračne zajednice unese svježina, pozitivna energija, nova radost i ljubav, ali i da se pošalje poruka da za šerijatsko vjenčanje nikada nije kasno.

Foto: RadioSrebrenik
(Bportal)

Back to top button