Uz pomoć Senada Pećanina: Ismet Gavrankapetanović želi u Predsjedništvo BiH?

Sujetni bivši šef sarajevske Klinike za ortopediju Ismet Gavrankapetanović od problema svog namještenja na Kliničkom centru Sarajevo pokušava napraviti političku priču. I u tome nije sam.

 

maxresdefault

Autor: J. K

Sujetni bivši šef sarajevske Klinike za ortopediju Ismet Gavrankapetanović od problema svog namještenja na Kliničkom centru Sarajevo pokušava napraviti političku priču. I u tome nije sam.

Iza svega stoji novopečeni advokat Senad Pećanin, koji tobože zastupa Gavrankapetanovića, a zapravo je njegov politički savjetnik. Jer Pećanin ga uglavnom zastupa po medijima a ne po sudnicama.

Dosadašnji istupi Gavrankapetanovića, nesumnjivo priznatog stručnjaka hirurga, svjedoče da ne prihvata činjenicu da naprosto ne može vječno biti direktor Klinike. Ali posljednji nastup na Face TV otkriva zapravo i njegove političke ambicije.

Pećanin i Gavrankapetanović cijeli su slučaj smjene direktora digli, uz pomoć senzacionalističkih medija, na nivo u kojem se postavlja izbor „ili Gavrankapetanović ili Izetbegovići“.

Uspio je Pećanin u svrhu podrške Gavrankapetanoviću okupiti i dvadesetak intelektualaca i drugih javnih djelatnika opšteg tipa. Ljudi koji dvadesetak godina ne rade svoje javno plaćene poslove a svakodnevno nam govore da država ne valja.

Tako su potpisali neko pismo protiv svega i svačega na Kliničkom centru. Gdje se to još intelektualci bavi imenovanjima na jednoj klinici?

Pećaninova patološka opsesija SDA i Izetbegovićima ponovo je aktivirana a smušeni i sujetni Gavrankapetanović samo je novi alat Pećaninovih napada.

Sam Gavrankapetanović priznao je javno da se dosad svađao sa svim direktorima Kliničkog centra, pa i svojim rođenim bratom. Zašto je samo ovaj put izašao u javnost? Pa zato da ga njegov savjetnik Senad Pećanin pokuša gurati kao alternativu Izetbegovićima.

Neće nimalo iznenaditi ako se Gavrankapetanović sljedeće godine pojavi na Izborima kao kandidat za člana Predsjedništva BiH. I to kao sujetna marioneta Senada Pećanina i drugih dežurnih intelektualaca i javnih djelatnika opšteg usmjerenja.

Godinama Pećanin i njemu slični sarajevski „građanski“ djelatnici za strane, ali i za javne pare pišu pisma, kolumne, organiziraju proteste – sve u cilju nekakve građanske borbe za sve i svašta. A zapravo se samo stranim parama plaćaju njihovi ego-tripovi, sujete i neuspješne političke ambicije.

Potrošit će se desetine hiljada maraka, deseci televizijskih sati i stranica po novinama i portalima da Pećanin i njegovi intelektualci od Gavrankapetanovića naprave političara. A kad izgubi na izborima, opet će biti krivi SDA, Izetbegovići, Islamska zajednica, Bošnjaci…

(Bportal.ba)

 

Back to top button