Husić: Niko nam ne može zabraniti igranje na Tušnju, stadion ćemo napraviti u rekordnom roku

Sloga iz Simin Hana priredila je najveću senzaciju u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine.


azmir-husic

Federalni prvoligaš elimnirao je “najveću zvijer bh. fudbala”, kako je Plemiće okarakterizirao prvi čovjek Sloge Azmir Husić.

“Dva dana su već prošla. Tu utakmicu smo skoro i zaboravili. Slavlje je kratko trajalo jer nas sutra već čeka novi izazov, a to je utakmica protiv Travnika. Naravno da sebi ne možete dati za pravo da ćete izbaciti Zrinjski, koji godinama dominira bh. fudbalom. Mi smo se potajno nadali i uz Božiju pomoć, igru i zalaganje smo pronašli vakcinu za tu zvijer” rekao je za Faktor prvi čovjek Sloge Azmir Husić.

Sloga će se naći u bubnju osmine finala najmasovnijeg klupskog takmičenja. Klub sa stadiona Bare nema nekih želja. Kako naglašavaju, ekipa koja izbaci Zrinjski, može igrati protiv svakoga. Jedino je u osmini finala tuzlanska Sloboda nepoželjan protivnik.

Protiv Slobode u finalu Kupa

“Rekao sam da bi bilo poželjno dobiti Široki Brijeg iz razloga kada bi njih eliminirali, onda nas ne bi niko mogao zaustaviti” kroz smijeh nam kaže ovaj dokazani biznismen.

Kuglice bi u osmini finala mogle spojiti Slogu i Slobodu, što bi bio gradski derbi.

“Sloboda je sigurno najnepoželjniji protivnik. Iz mnogo razloga. Tu sam tri godine bio predsjednik. Dao svoj maksimum, posvetio sebe i psihički i materijalno. To je ostavilo traga. Sloboda je klub koji volim. Ako bi se slučajno sastali u Kupu, volio bih da to bude u finalu. Pa da slavimo, bilo ko da pobijedi. Tada sigurno ne bih bio gubitnik”.

Slogu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine očekuje velika borba. Iako imaju respektabilan igrački kadar, popunjen sa doskorašnjim premijerligaškim fudbalerima Hamzabegovićem, Kostićem, Efendićem,  Kojićem, Stjepanovićem, Ostojićem, Stokićem…, jasno je da će bitka za svaki bod za plasman u elitu biti od velikog značaja. Svjestan toga je i Husić.

“Nama su svi konkurenti dok se sezona ne završi i dok ne budemo prvaci. Sudeći po tabeli naši najveći rivali su Zvijezda, Olimpik, Bosna…Maksimalno smo oprezni. Ukoliko zeleni teren bude odlučivao, bit ćemo prvi. Nosit ćemo se i sa drugim faktorima, ako bude bilo potrebno. Napravili smo ekipu, mislim najbolju u ligi i odlično odradili prelazni rok” smatra popularni “Amerikanac”.

Husić ima iskustvo s drugim po jačini rangom bh. fudbala. Tuzlansku Slobodu je vratio u ligu nakon velike bitke s bihaćkim Jedinstvom. Tada je napravio sjajan potez. U grad soli doveo trenera svih trenera Ćiru Blaževića, Tuzlu digao na noge, marketinški Prva liga Federacije je bila u rangu sa Premijer ligom, ako ne i stepenicu iznad. Koliko mu to iskustvo može biti od značaja ove sezone?

“Mislim da ne može biti od velike pomoći. Mnoge ekipe koje su tada bile u Prvoj ligi Federacije BiH i sada su tu. Ostalo je veliko rivalstvo. Ne prema Slogi, već prema meni kao pojedincu. Nismo omiljeni, ne vole nas, ali nas moraju poštovati, veli počasni predsjednik Sloge”.

Sagraditi vlastiti stadion

Sloga za velike utakmice nema adekvatan stadion. Iako je stadion Bare adekvatno pripremljen, uključujući teren i moderne svlačionice, njegov kapacitet je mali za odigravanje značajnijih susreta. Stoga su čelnici ekipe iz Simin Hana uputili zahtjev da igraju na Tušnju. Međutim, iz Rudarske 2 je stigla odbijenica.

“Ne može nas niko spriječiti da igramo na gradskom stadionu. Mi smo Tuzla, Simin Han je Tuzla. Nema institucije u gradu koja može to uraditi. Ne tražimo stadion da sijemo duhan, gradimo zgrade, mi želimo igrati fudbal i imamo pravo na to” decidan je bio Husić, pa se osvrnuo na eventualnu gradnju vlastitog fudbalskog zdanja.

“Mi smo već kazali da ćemo poslati zahtjev prema instituacijama. Nama je potrebno zemljište, lokacija. Naravno, grad ntreba riješiti i dokumentaciju, urbanističke dozvole i tako dalje. Ako smo mi spremni uložiti 25 i više miliona maraka, ne znam zašto bi to bio problem. Sagradit ćemo stadion u rekordnom roku. Od toga bi najviše koristi imao grad Tuzla. Zatim država Bosna i Hercegovina”.

Husić u glavi ima i moguću lokaciju.

“Ulaz u Tuzlu bi bio najpoželjniji. Nije daleko od grada, nije odvojen. To je naselje Kreka. Bare i Požarnica otpadaju, jer nisu adekvatno povezani sa centrom” zaključio je Husić.

(Infosvijet.net/Faktor)

Back to top button