Zvornik:Asfaltiran put u Gornjoj Kamenici

 

U mjestu Gornja Kamenica kod Zvornika, sredstvima federalnog Minstarstva za raseljene osobe i izbjeglice, asfaltirano je 740 metara makadamskog puta na dionici puta kojim se spajaju grad Zvornik i opstina Šekovići.

Bijela Zemlja je naziv za ovaj dio Zvornika, a tu se spajaju opština Šekovići i grad Zvornik. Prije asfaltiranja bila je to dionica lošeg makadamskog puta u dužini od dva kilometra i stotinu metara, a sada je preostalo još 1400 metara makadamskog puta kojeg su mještani ovih naselja svojim sredstvima sanirali i presuli kamenom koji je adekvatno uvaljan.

Ovim putem olakšana je putna komunikacija zvorničkih naselja u južnom dijelu prema Šekovićima, Kalesiji, Tuzlu i Sarajevu.

O samom putu i njegovom značaju govorio je Mersad Mehmedović predsjednik Skupštine grada Zvornik:

Putna komunikacija veže Gornju Kamenicu sa magistralnom putem Šekovići- Caparde i dalje prema Federaciji. Ovo  ima veliki značaj prije svega za mjestane Mehića ali i za čitavu Kamenicu jer je ovo najkraća putna komunikacija prema Tuzli. Poslije ovog asfaltiranje i sam put do Tuzle je kraći za nekih 30ak kilometara.

infosvijet.net

Back to top button