Skandalozno: Fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije i Bahreina odigraće prijateljske utakmice sa selekcijom Republike Srpske u Sloveniji

Reprezentacija FS Republike Srpske u kategoriji U-19, odigraće 6. i 10. oktobra prijateljske utakmice protiv selekcija Bahreina i Saudijske Arabije, navodi se na zvaničnoj web stranici Fudbalskog saveza RS-a.  Ispod najave termina odigravanja spomenutih utakmica, objavljen je spisak igrača koji će nastupati za FS Republike Srpske.

Republika Srpska nema pravo odigravanja međunarodnih utakmica. Nažalost, Saudijska Arabija i Bahrein su pristali da pomognu manjem bh. entitetu da se na ovaj način lažno predstavlja kao država.

Da li znaju u Saudijskoj Arabiji da je Republika Srpska nastala na genocidu nad Bošnjacima, da je Međunarodni sud u Hagu presudio da su institucije RS-a učestvovale u spomenutom genocidu i da bi igranje njihove reprezentacije protiv selekcije FS RS-a bio veliki udarac za muslimane u BiH.

U martu ove godine Fudbalski savez Srbije je odbio da njihova kadetska reprezentacija igra sa selekcijom Republike Srpske.

Saff.ba

Back to top button