Naser Orić ima novi posao!

Ratni komandant Srebrenice Naser Orić nedavno je oslobođen pred Sudom BiH svih optužbi za ratne zločine u Istočnoj Bosni i tako konačno stavio tačku na teške sudske procese u čijem se središtu nalazio proteklih godina.

Orić je sada definitivno slobodan čovjek i ima prostora da se bavi čime god želi, a on je prije nekoliko godina odabrao svoje nove zanimanje i nije ga mijenjao do današnjeg dana.

Za one koji ne znaju, Orić se bavi uzgojem stoke i ozbiljnom poljoprivredom. O tome je prije nekog vremena govorio za bh. medije. Sudski proces ga je prinudio da odustane od svojih standardnih poslova koje su preuzeli saradnici, ali nakon oslobađanja, vratio se svom novom poslu i ponovo je sve kao nekada.

“Ja ću se i dalje baviti stočarstvom. Čuvam ovce, čuvam krave, pripremam kurbane i slično”, nedavno je medijima rekao Orić.

Mediji su nedavno izvještavali da ovaj bivši komandant Srebrenice ima značajan udjel u izvozu mesa krupne stoke u Tursku, ali ove priče nikad do kraja nisu razjašnjenje, ali u svakom slučaju, njegov odabir novog zanimanja zaista interesantan.

Orić je nedavno nakon oslobađajuće presude na Sudu BiH kazao kako niti u jednom momentu nije pomislio da bi presuda mogla biti bilo šta drugo do oslobađajuća. Kaže kako nije ukaljao ruke, da se časno borio i da će to, budući da je politička situacija na Balkanu takva, očigledno morati dokazivati do kraja života, ali da je na to spreman.

Bhdijaspora.net

Back to top button