Vozio majku u Njemačku, a čim su došli na granicu, carinik je rekao starici da izađe iz kola i skine donji veš

U ranim jutarnjim satima, u utorak, 24. oktobra 2017. godine, na ulaznoj strani graničnog prijelaza Gradina, carinici su u saradnji sa graničnom policijom spriječili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 eura.

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji njemački državljanin turskog porijekla. On je vozio “Mercedes” njemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima njemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, njemački državljanin.

Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu, tokom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sjedišta, pronađena dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 eura, zamotana u aluminijumsku foliju.

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 eura. S obzirom da je vozač izjavio da nema nikakve veze sa pronađenim novcem, kao i to da nije znao da njegovi saputnici sa sobom nose toliku sumu neprijavljenih deviza, majci i sinu je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura.

Ostatak novca je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima. Uprava carina neprestano apeluje na putnike da prijave svaku sumu iznad 10.000 eura, kako na izlazu tako i na ulazu u zemlju, što je vidno istaknuto na svim našim graničnim prijelazima.

IB.com /AVAZ