ALTERNATIVNI KLUB UPOZORAVA NA DODIKOVO IGRANJE SA VATROM!

Alternativni klub upozorava sve sigurnosne agencije u regionu da Milorad Dodik sa svojim paramilitarnim aktivnostima, koje se poduprte od strane proruskih terorističkih organizacija želi destabilizovati Bosnu i Hercegovinu praveći nasilne proteste po Sarajevu, Podgorici odnosno po ko zna koji put učestvovati u rušenju ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i Crne Gore. NATO put Crne Gore je okidač za Dodikovo jurišanje ka Crnoj Gori.

Presude Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću treba da dovedu do šovinističkih i terorističkih aktivnosti Dodikovih paramilitarnih formacija bliskih MUP-u RS i njegovom nelegalnom obavještajnom sektoru. Na meti napada u Republici Srpskoj biće opozicija, nevladin sektor, novinari i slobodni intelektualci.

Inače Dodik uz pomoć nekoliko ljudi iz Sarajeva planira svu krizu, koja je prisutna u RS prebaciti na Sarajevo i Podgoricu.
Presude za genocid Mladiću i Karadžiću su nova geopolitička realnost u regionu, baš kao i presuda čelnicima Herceg Bosne.
Sve presude će voditi ka jedinstvu Bosne i Hercegovine, jer analize govore da će svi pomenuti sudski procesi pravosnažno zacementirati krivnju pomenutih.

Ništa ne bi bilo tragično, da Dodik nije sam zatvorio krug Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, odrađujući najveći dio posla sa svojim saradnicima za njihovo hapšenje i osuđujuće presude.

Dodikovo današnje svrstavanje na njihovu stranu poslednji je trzaj balkanskog Sadama Huseina.
Antinato aktivnosti Milorada Dodika su njegov poslednji pokušaj destabilizacije cjelog regiona, piše u saopćenju Alternativnog kluba sa sjedištem u Trebinju.

bosniaks.info

Back to top button