Reakcija Nasera Orića oduševila Bošnjake širom svijeta

Naser Orić
Naser Orić

Naser Orić je nakon što je oslobođen svake odgovornosti za ratne zločine pred Sudom Bosne i Hercegovine nastavio svoj mirni život daleko od očiju javnosti.

No ono što je uradio nakon jednog tužnog događaja u okolini Rogatice, zaista je vratilo osmijehe na lica brojnih dobrih ljudi koji se raduju humanitarnim akcijama i na bilo koji način ih podržavaju.

Podsjećamo da je Nedžad Herceglija iz sela Bjelogorci kod Rogatice ostao bez tri krave koje su uginule nakon što su otrovane prošlog petka. Čitav slučaj je privukao veliku pozornost medija.

Teško je povjerovati da se povratnici na svoja ognjišta nakon svega što su preživjeli susreću s ovakvom mržnjom i otvorenim prijetnjama pa i napadima ove vrste. No Naser Orić nije želio da se vjerni domaćin osjeća oštećenim pa mu je poklonio dvije krave.

Ova Orićeva reakcija je izazvala veliki broj pozitivnih reakcija i čestitki koje pristižu. A on je obećao da će i dalje pomagati vrijednu porodicu Herceglija kao i ostale povratnike u ovom kraju naše domovine. Porodica povratnika je u suzama dočekala ovaj sjajan potez ratnog komandanta Srebrenice.

Incident u selu Bjelogorci osudili su brojni zvaničnici među kojima i ministrica za ljudska prava Bosne i Hercegovine Semiha Borovac i njen zamjenik Predrag Jović koji su naglasili kako je poražavajuća i za svaku osudu činjenica da se i nakon više od 20 godina od okončanja rata povratnici suočavaju sa napadima, prijetnjama smrću te uništavanjem imovine, sa čime se suočava povratnička porodica Nedžada Herceglije.

bhdijaspora.net

Back to top button