Poznat identitet razbojnika iz Sarajeva koji su iz “Binga” ukrali 170.000 KM

Federalna uprava policije (FUP) je nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih krivičnih djela, tokom 11. i 12. decembra na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identificirala organiziranu kriminalnu grupu koja je izvršila pljačke “Binga” u Hadžićima i Bugojnu, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od oko 170.000 KM.
Uhaopšeni su M. O., P. H., i T. M, i oni se mogu dovesti u vezu i sa većim brojem drugih oružanih pljački na području FBiH.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Mirza Turković, Mugdim Omanović i Haris Priganica.

Prilikom hapšenja pretreseno je šest stanova, gdje su pronađene automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom “Policija”, rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Prilikom pretresanja oduzeta su i četiri automobila za koja se sumnja da su korišteni prilikom razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama, a prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

(Bportal.ba/Fokus)

Back to top button